• BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • Erzurum 5 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

İspirli’den Başkan Sekmen’e Kitap Fuarı Teşekkürü

İspirli’den Başkan Sekmen’e Kitap Fuarı Teşekkürü
Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şube Başkanı M.Hanefi İspirli Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kitap Fuar ile ilgili bir açıklama yaptı.

Erzurum’un; 11 gün boyunca kitap ile anılmasına vesile olacak olan Kitap Fuarı’nı düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve ekibine teşekkür eden İspirli şunları söyledi;

‘’Kitaplı bir medeniyetin çocukları olan bizler; bu gün her zamankinden daha çok okumaya, yazmaya ve elbette anlamaya ihtiyaç duymaktayız.  Bu anlamda kitap fuarının Erzurum başta olmak üzere çevre illere de hitap edecek olması Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı bu faaliyeti daha anlamlı kılmaktadır.

Nef’i, Darir, Emrah, İbrahim Hakkı, Hazık Mehmet Efendi, Alvarlı Mehmet Efe, Nurettin Topçu, Mümtaz Turhan, Nurullah Genç ve daha birçok şair ve yazarı yetiştiren bu şehirde; yozlaşmanın, düşünce ufkunun kaybolmasının önüne geçmenin tek yolu kitaptır.

Bir bayram havasında, gençlerin, öğrencilerin kitap almak için fuarı dolduracağına inanıyoruz. Kitaba dokunarak, onları yazanları yakından görerek, buram buram kitap kokacak olan 11 günde inanıyorum ki on binlerce kitap okuyucuya ulaşacak.

Şehirleri bayındır kılan; o şehirlerde kültüre, sanata, edebiyata, eğitime yapılan yatırımlardır. Binalar yıkılır, yollar bozulur, altyapılar çöker; ama insana yapılan yatırım nesilden nesile aktarılır.

Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen Erzurum’a sadece eserler kazandırmıyor; bu sene ikincisi düzenlenen bu fuarla zihinlere ve yüreklere de sesleniyor.

Türkiye Yazarlar Birliği olarak yer aldığımız fuarda her gün bir yazarımız kitaplarını imzalayacak.

Bu vesile ile Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen başta olmak üzere kısa bir süre önce faaliyetlerine başlayan Kültür AŞ’ye ve ekibine teşekkür ediyoruz.’’

Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi standında şu şair ve yazarlar kitaplarını imzalayarak okuyucuları ile sohbet edecekler; M.Hanefi İspirli, Ömer Özden, İsmail Bingöl, Muzaffer Taşyürek, Abdurrahman Zeynel, Reşat Coşkun, Yüksel Uca, Yusuf Kotan, M.Yaşar Genç, Harun Kazan ve Hüseyin Kotan.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25