• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3617
  • Euro 34.938
  • Erzurum 4 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

İyi Bir Kilimde Olması Gereken Özellikler

İyi Bir Kilimde Olması Gereken Özellikler
İyi Bir Kilimde Olması Gereken Özellikler

Evinizin zemini için yapacağınız tasarımlar esnasında öncelikle kilim ile halı ayrımını iyi bilmek gerekir. Nitekim halı ile kilim, birbirinden farklı özelliklere ve ipeksi ürünlere sahip eşyalardır. İyi bir kilim satın almak ve evinize özenle monte edebilmek içinde, ilk olarak kilim için,sahip olduğu manevi değer ile ürün kalitesindeki mükemmelliği test etmek gerekir.

İyi bir kilimde bulunması gereken özellikler arasında; kilimin düz doku yani tezgahta örülmüş olması kaliteli ve kullanışlı olduğunun anlamına gelmektedir. Çeşitli yörelere göre desenlenen kilimleri evinizde oluşturacağınız özel bir köşe de sergileyebilirsiniz.

 

Kilimler çeşitlerine göre üçe ayrılmaktadır. Az önce de bahsettiğimiz düz dokuma kilimlerin yanında, cecim ve sumak kilimleri de bulunmaktadır. Tüm bu kilimlerin hepsi kendi içlerinde kullanılan malzeme, desen ve özelliklerine göre ayrılarak sizlerin tercihini daha da kolaylaştırabilir.

 

Kilimleri desenlerine göre de kısaca inceleyecek olursak, baklava, beş bacalı seccade, çeyizlik kilim, sofra altlığı, kirmanlı mendil, tülü ve daha pek çok desene sahip modellerden bahsedebiliriz. Bu desenler arasında en fazla rağbet gören kilim ise çiçek desenli ve el dokumalı olanlarıdır.

 

‘’ Sevdiğine sözü olan bir kilim dokur. Kilimin dilinden ancak anlayan okur. ‘’ dizelerinde de bahsedildiği gibi, iyi bir kilim satın almak ve ömür boyunca evinizde kullanabilmek için, derin bir araştırma ve iyi bir tercih yapmak gerekmektedir. http://www.evmora.com/kilim adresi sayesinde, her çeşit kilim modelleriyle evinize ayrı bir tat katmak sizlerin elinizde.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25