• BIST 9642.25
  • Altın 2495.209
  • Dolar 32.5775
  • Euro 34.8178
  • Erzurum 19 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

KAMER GENÇ HAYATINI KAYBETTİ

KAMER GENÇ HAYATINI KAYBETTİ
Uzun zamandır kanser tedavisi gören Kamer Genç 76 yaşında hayatını kaybetti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün öğle saatlerinde İstanbul'a gelmiş ve bir süredir kanser tedavisi gören Kamer Genç'i Gayrettepe'de bulunan Florance Nightingale Hastanesi'nde ziyaret etmişti.

Ziyaret sonrası basın mensuplarının soruları üzerine CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Allah sağlık versin, şifa versin demenin ötesinde yapacak bir şeyimiz yok. Başka bir şey söylemek çok zor” demişti.

CHP'Lİ VEKİLLERDEN KAMER GENÇ MESAJI

Cumhuriyet Halk Partili Milletvekilleri Kamer Genç'in hayatını kaybetmesinin ardından şu tweetleri attı:

Veli Ağbaba: Laik Cumhuriyetin yılmaz ve Korkusuz savunucusu değerli büyüğümüz Kamer Genç'i kaybettik. Başımız sağolsun.

Hüseyin Aygün: Tunceli milletvekili Kamer Genç öldü, ona 'tek başına parti' derlerdi, geride cesareti ve inatçılığı kaldı, adı da anıları da unutulmayacak...

Eren Erdem: 'Tek başına muhalefet' Kamer Genç vefat etti. Allah rahmet eylesin, tüm sevenlerine başsağlığı dilerim.


PANKREAS KANSERİ

Eski CHP milletvekili Kamer Genç, pankreas kanseri nedeniyle uzun süredir hastanede tedavi görüyordu. Akşam saatlerinde kaldığı Florance Nightingale Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

VASİYETİNİ AÇIKLAMIŞTI

Kamer Genç'i ziyaret eden ve ailesiyle görüşen Ufuk Söylemez, Genç'in vasiyetini açıklamıştı.

Söylemez, Kamer Genç'in "Bana bir şey olursa, beni Türk bayrağına sarın ve Tunceli'ye gömün" vasiyetinde bulunduğunu söyledi.

KAMER GENÇ KİMDİR?

18., 19., 20., 21. ve 23. Dönem Tunceli Milletvekili Kamer Genç 1940 yılında Tunceli'de doğdu. 1960 yılında Maliye Okulu'na yatılı olarak girdi. 1966 yılında Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi'ni (şu anki adıyla Gazi Üniversitesi İltisadi ve İdari Bilimler Fakültesi) bitirdi. Okulla birlikte Maliye Bakanlığı'nda staj yaptı ve Bingöl'e vergi kontrol memuru olarak atandı.

1966 yılında girdiği Danıştay sınavını kazandı ve Danıştay Tetkik Hakimliği ve Danıştay Savcılığı görevlerini yaptı. 1981 yılında Tunceli'den Danışma Meclisi Üyeliği'ne seçildi. 1983'te çok partili yaşama yeniden dönüşle birlikte Kamer Genç siyaseti sürdürme kararı alarak, Tunceli'den bağımsız milletvekili adayı olmaya karar verdi.

1983-1987 yılları arasında mali müşavirlik yaptı. Ardından dört dönem milletvekili seçildi. 1993'ten 1999'a kadar TBMM Başkan Vekilliği yaptı. 2007 şeçimlerine bağımsız olarak katılıp milletvekili seçildi.

Kamer Genç, Sevim Genç'şe evlidir ve iki çocuk babasıdır.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25