• BIST 9645.02
  • Altın 2410.746
  • Dolar 32.6001
  • Euro 34.7717
  • Erzurum 16 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Kamerun’a Kuran-ı Kerim kampanyası

Kamerun’a Kuran-ı Kerim kampanyası
Uluslararası Şefkat Derneği, Kamerun’a 1140 adet Kuran-ı Kerim hediye gönderdi. Su sıkıntısının yaşandığı ülkeye bir de kuyu açılırken hayırsever vatandaşlara Kuran-ı Kerim ve kuyu kampanyasına destek çağrısında bulunuldu.

Sevinç Aktürk / İSTANBUL

Başkanlığını Mehmet Mazi’nin üstlendiği Uluslararası Şefkat Derneği, yaptığı yardım ve hediyelerle göz doldurmaya devam ediyor. Dernek, son yardım kampanyasında, su sıkıntısının yaşandığı ülkelerden biri olan Kamerun’a sondaj yöntemiyle kuyu açtı.  Uluslararası Şefkat Derneği, aynı zamanda 1140 adet Kuran-ı Kerim Kamerun halkına gönderdi. Dernek Başkanı Mehmet Mazi, Kamerun’a Kuran-ı Kerim yardımı göndermeye devam edeceklerini belirterek, bu kampanya için 500 adet daha Kuran topladıklarını söyledi. Ülkeye, Ramazan ayından önce bin adet daha Kuran göndermeyi amaçladıklarını anlatan Mazi, aynı zamanda söz konusu ülkenin su sıkıntısı yaşadığını anımsattı. Bu nedenle, Kamerun’a sondaj yöntemiyle kuyu açtıklarını kaydeden Mazi, “Kamerun Kuran-ı Kerim Kursu’nun yardım isteğiyle böyle bir girişimde bulunduk. Bu ülkeye yardımlarımız devam edecek. Bin adet daha göndermeyi düşündüğümüz Kuran-ı Kerim yardımının yanı sıra, ülkedeki su sıkıntısını gidermek adına dernek olarak burada bir kuyu açtık.  Sondajla 30 metre derinlikte açılan kuyu sayesinde, bir nebze de olsa ülkenin su ihtiyacı giderilmiş oldu” dedi.

Hediye olarak gönderilen toplam 850 kilogram ağırlığındaki 1140 adet Kuran-ı Kerim’in ülkeye taşınmasını Türk Hava Yolları’nın üstlendiğini öğrenildi. Kamerun’daki havalimanından Kuran kursuna ise Aziz Hüdayi Vakfı aracığıyla ücretsiz olarak götürüldüğü belirtildi.

Uluslararası Şefkat Derneği Başkanı Mehmet Mazi, hayırsever vatandaşlara çağrıda bulunarak, Türk halkının da Kamerun’a Kuran-ı Kerim hediyede edebileceklerini belirtti. Mazi, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın basımı olan Kuran-ı Kerim’in tanesinin 13 TL’ye alınarak hediye edilebileceğini, su kuyusu açma bedelinin ise 600 dolar olduğunu sözlerine ekledi.  Kuran hediye etmek ve su sıkıntısı yaşayan insanları suya kavuşturmak için kuyu açtırmak isteyen hayırsever vatandaşlar için irtibat numarası: 0532 257 00 08.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25