• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Erzurum 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

KAR FİLM FESTİVALİ "DİRİLİŞ ERTUĞRUL" İLE START ALDI

KAR FİLM FESTİVALİ "DİRİLİŞ ERTUĞRUL" İLE START ALDI
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen Mart Ayı İletişim Günleri kapsamında gerçekleştirilen 12. Uluslararası Kar Film Festivali start aldı.

‘Diriliş Ertuğrul’ dizi ekibi Erzurumlular ve üniversite öğrencileri tarafından büyük bir coşku ve heyecanla karşılandı.

Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi A Salonda gerçekleştirilen program, Güzel Sanatlar Fakültesi bağlama grubunun seslendirdiği güzel eserler ile başladı. Salonu coşturan katılımcılar ‘Diriliş Ertuğrul’ dizi ekibini ayakta alkışladı. Coşkulu kalabalık “Erzurum sizinle gurur duyuyor” ve “Şehitler ölmez vatan bölünmez” tezahüratları yaptı.

‘DİRİLİŞ ERTUĞRUL’U BÜYÜK GURURLA AĞIRLIYORUZ’

Açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Uğur Yavuz, 12 yıldır yapılan bu festivalin konuklarına dikkat çekerek şunları belirtti: “Biz 12 yıl boyunca festivalde Yeşilçam emektarlarını, Türk sineması oyuncularını, yönetmen senarist ve alanda uzman akademisyenleri ağırladık, etkinlik düzenledik. Çok değerli misafirlere ev sahipliği yapıyoruz. Diriliş ‘Ertuğrul’u büyük gururla ağırlıyoruz. Yoğun iş yükünde daveti kabul ettiler. Ailelerinden fedakârlık ederek daveti kabul ettiler. Huzurunuzda saygılarımı sunuyorum.” Dekan Yavuz, Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak’a, Erzurum Büyükşehir Belediye ve Yakutiye Belediye Başkanlığı’na, Komite Başkanı’na ve emeği geçen tüm öğrencilere teşekkür etti.

‘BUGÜN GÜNLERDEN ERTUĞRUL…’

Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Sait Keleş ise 13. yüzyıldan bahsederek dizide işlenen dönemin önemine vurgu yaparak şunları ifade etti: “Hepimizin bildiği gibi TRT1’de izlenme rekoru kıran Diriliş ‘Ertuğrul’ bütçesi ve senaryosu ile yoğun ilgi görüyor. Bizi sadece Türkiye’de değil tüm dünyada temsil eden Diriliş, diziler arasında kısa sürede başarı sağlarken usta oyuncuları ile de göz kamaştırıyor. Kültürel hayatımıza ışık tutan çerçevesi ile kitleler takipçisi oldu. Herkes çarşamba günü için artık ‘Bugün günlerden Ertuğrul’ diyor.”

Açılış konuşmalarının ardından söyleşiye geçildi. İlk soruları moderatör Yrd. Doç. Dr. İrfan Hıdıroğlu yöneltti. Bu sırada Cavit Güner Sarı Gelin şarkısını seslendirdi. Engin Altan, kendisine yöneltilen “Ertuğrul olmak ne demek, nasıl hissettiriyor?” sorusuna şöyle yanıt verdi: “Böyle karşılama için çok teşekkür ederiz. Ertuğrul Gazi’yi oynamak her oyuncuya nasip olmaz. Çok gurur duyuyorum ve mutlu hissediyorum kendimi. Sizin Ertuğrul olabilmeniz için öncelikle tüm arkadaşlarınızın buna inanması lazım. Hepimiz birbirimize ve rollerimize inandık. Bu da başarıyı sağlamamızda önemli bir etken odu. Beğeninizi görünce daha iyi olmaya çalışıyoruz.”

Cengiz Coşkun ise bu görevin büyük bir misyonu olduğunu belirterek “Üstesinden geliyorsam ne mutlu. Turgut Alp olmak ne demek derseniz söyleyeyim: “Bir olmak, iri olmak, diri olmaktır.” dedi.

Didem Balçın ise Erzurum’da olmanın kendisi için çok önemli olduğunu dile getirerek bir diziyi var edenin seyirciler olduğunu kaydetti.

Düzyatan, Ertuğrul karakteri üzerine gelen sorulara Kanuni de dâhil tüm padişahları oynamak istediğini ifade etti.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25