• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Erzurum 10 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

KARATAŞ'TAN 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI

KARATAŞ'TAN 23 NİSAN  KUTLAMA MESAJI
MHP İl Başkanı Karataş 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. MHP İl Başkanı Karataş mesajında şöyle dedi:

'Türkiye Büyük Millet Meclisinin 23 Nisan 1920  Tarihinde kurulmasının onuruna Türkiye Büyük Millet Meclisinin tarafından yanlız Türk değil, bütün Dünya çocuklarına Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından armağan edilen Türkiye’nin milli bir bayramıdır.

23 Nisan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışı ve dolayısıyla halkın yönetimine tam anlamıyla hakim olmasının ilk günü olması nedeniyle Ulusal Egemenlik açısından önemli bir anlam taşır.

Bu ulusal Bayramımız 1979 yılında ilk olarak altı ülkenin katılımı ile uluslar arası  boyuta  taşıdığımız bu milli Bayramımız daha sonraki  yıllarda bir çok ülkelerin katılımlarıyla Dünya çocuklarına bayram olarak hediye eden tek ülke Türkiye olmuştur.

Büyük önder Atatürk hangi nedenle geziye çıkarsa çıksın uğramadan edemediği kurumların başında okullar gelirdi. Sık sık okullara uğramış, bu gezilerde zamanının önemli bir bölümünü öğrencilerle, gençlerle geçirmiştir.

Atatürk  yurt gezilerinde okullara gitmeyi, sıralara oturup dersleri izlemeyi, öğrencilere sorular sormayı ve hatta onların sınavlarına girmeyi hayatının en güzel uğraşlarından saymıştır. Çünkü Atatürk’ün düşüncesinde çocuklar milletin geleceğidir. Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ,  büyük  sevginin ifadesi olarak, milli Bayramımız olan 23 Nisan gününü çocuklara armağan etmiştir.

Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillere öğretilmesi ve Türk Devletinin devamını emanet edeceğimiz yeni  bekçilerin Milli ve manevî duygu  değerlerimizle yetişmesi düşüncesiyle onların ve tüm dünya çocuklarının bayramını kutlar, Türkiye  Büyük Millet Meclisini bize emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal  Atatürk olmak üzere, Gazi meclisimizin tüm kurucu kahramanları ve vatanımızın kurtuluşu için canlarını seve seve veren  muhterem şehitlerimizi  bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum'

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25