• BIST 9093.3
  • Altın 2324.269
  • Dolar 32.3502
  • Euro 34.9658
  • Erzurum 9 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

KASSAK bir an önce sahaya inmeli

KASSAK bir an önce sahaya inmeli
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Danışmanı Prof. Dr. Uğur Çevik, Karabağ Savaş Suçları Komisyonu’nun çalışmalara bir an önce başlaması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Danışmanı Prof. Dr. Uğur Çevik, KASSAK (Karabağ Savaş Suçları Komisyonu)’ın delillerin ortadan kaybolmaması için saha çalışmalarına bir an önce başlaması gerektiğini söyledi.

KASSAK Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kurt, komisyon çalışmaları ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir takım ziyaretler gerçekleştirdi.

İdari birimlerden Cumhurbaşkanlığı Kabine Sekreteri Osman Sağlam, Güvenlik ve Strateji Uzmanı İbrahim Koca, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Strateji Daire Başkanlığı ile KASSAK Değerlendirme Kurulu Başkanı, T.C. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Danışmanı Prof. Dr. Uğur Çevik ile bir görüşme gerçekleştiren Başkan Salih Kurt, faaliyetler, çalışmalar ve yol haritası hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Söz konusu ziyarette Başkan Salih Kurt’a KASSAK Medya Başkan Yardımcısı Yasemin Kurt ve KASSAK Hukuk Kurulu Üyesi Musa Cumhur eşlik etti.

Prof. Dr. Uğur Çevik’i makamında ziyaret eden KASSAK ekibi, samimi bir ortamda bir görüşme gerçekleştirdi.

HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ

KASSAK’ın bir an önce sahaya inmesi gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Uğur Çevik, bürokratik anlamda da her türlü desteği vermeye hazır olduğunu ifade etti.

1900’lü yılların başına kadar Ermenistan’daki dağların, ovaların isimlerinin Türkçe olduğunu dile getiren Prof. Dr. Uğur Çevik, Ermeni diasporasını tanıyan devletlerin Türk ve Osmanlı tarihinden haberdar olmadıklarını ifade etti.

Prof. Dr. Uğur Çevik, Ermenilerin özellikle Hocalı katliamı sırasında “Türklerden intikam alıyoruz.” diyerek, soykırım yaptıklarını dünyanın unutmaması gerektiğinin altını çizdi.

Prof. Dr. Uğur Çevik, Türk milletinin kadim geçmiş tarihinde her zaman hak, hukuk ve adaletiyle insanlık tarihinde kalıcı bir yer edindiğini ifade etti.

Prof. Dr. Uğur Çevik, KASSAK Başkanı Salih Kurt’a ve böyle bir tarihi oluşumda yer alan Karabağ Savaş Suçları Araştırma Komisyonu’nun bütün üyelerine teşekkür etti.

KASSAK ÖNERİSİNİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Bu arada, Karabağ Savaş Suçları Araştırma Komisyonu’nun oluşturulması için teklif veren Azerbaycan Ekoloji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Firdovsi Aliyev’in, bu çalışmalarından dolayı Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından ödüllendirildiği öğrenildi.

(KAYNAK: YASEMİN KURT)

  • Yorumlar 1
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
      Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
      Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25