• BIST 9557.16
  • Altın 2489.416
  • Dolar 32.4951
  • Euro 34.7968
  • Erzurum 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C

KASSAK’IN ANKARA ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR!...

KASSAK’IN ANKARA ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR!...
KASSAK (Karabağ Savaş Suçlarını Araştırma Komisyonu) Temsil Heyeti, Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Khazar İbrahim’i ziyaret etti

Karabağ’ı işgal eden Ermenilerin yaşlı, hasta kadın ve çocuk demeden yaptığı katliamları ve ibadethane ve tarihi eserleri acımadan tahrip ettiğini ortaya çıkarıp, kamuoyuna duyurmak ve bu katliamın sorumlularının hak ettiği yaptırımların uluslararası mahkemelerce uygulanmasını sağlamak amacıyla kurulan Karabağ Savaş Suçları Araştırma Komisyonu, Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Khazar İbrahim’i makamında ziyaret etti.

Pandemi nedeniyle 140 kişilik Komisyonu Temsil Heyetinin mümkün olduğunca az kişiden oluşmasına özen gösterildi.

Söz konusu ziyarette; Komisyon Başkan Vekili Prof. Dr. Bayram Altan, Komisyon Başkan Yardımcısı Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Paç, Komisyon Yönetim Kurulu Üyesi Eski Bakü Büyükelçisi Hulusi Kılıç ve Komisyon Hukuk Kurulu Üyesi Selahattin Çaylak yer aldı.

Toplantıya, Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Elçin Allahverdiyev de katıldı.

Komisyon Başkan Vekili ve Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bayram Altanziyaret amacının; Karabağ Savaş Suçlarını Araştırma Komisyonu hakkında bilgi vermek, komisyonun nasıl kurulduğunu ve komisyonda yer alan Azerbaycanlı kardeşlerimiz hakkındaki görüşlerini ve bu konuda varsa önerilerini almak olduğunu belirtti.

Komisyonun kuruluş amacı, idari yapısı ve 34 ülkeden katılanlarla birlikte sayısı, bünyesinde oluşturduğu kurullar hakkında detaylı bilgilerin yer aldığı listeyi Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Khazar İbrahim’e takdim eden Prof. Dr. Altan, üyelerin Azerbaycan Cumhuriyeti tarafından da değerlendirilmesini istedi.Prof. Dr. Bayram Altan, komisyon listesini, Azerbaycan Devleti’nden gelecek bilgilerden sonra nihai şekli verildikten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulacağını ifade etti.

KASSAK Başkan Vekili Prof. Dr. Bayram Altan, komisyonla ilgili ziyaretlerin devam edeceğini, 26.05.2021 tarihinde; Karabağ’da incelemelerde bulunan TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ile görüşmeler yapacaklarını sözlerine ekledi.

ORTAK ACI

Yılların bilgi birikimine ve deneyimine sahip olan emekli Diplomat, Türkiye Cumhuriyeti E. Büyükelçisi ve KASSAK Yönetim Kurulu Üyesi Hulusi Kılıç da, Karabağ’da yapılan katliamın iki devlet tek millet olan Azerbaycan Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ortak acısı olduğunu, bu vahşetin dünya kamuoyuna bütün bilgi, belge ve görselleriyle duyurulması gerektiğini söyledi.

Daha sonra Komisyon Başkan Yardımcısı Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Paç ve Hukuk Kurulu Üyesi Selahattin Çaylak da komisyonun hedefleri ile ilgili görüşlerini ve düşüncelerini ve çalışma sonuçlanıncaya kadar yapacaklarını dile getirdi.

Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim ise, komisyonun kurulmasından duyduğu memnuniyetini belirttikten sonra Türkiye Cumhuriyeti ve Azerbaycan Cumhuriyeti olarak bu iki devletin birlikte olmasının lüks değil mecburiyet olduğunu, kurulan komisyonla ilgili ellerinden gelen desteği vereceklerini, üyelerin kendileri tarafından değerlendirilip bilgi verileceğini, Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı ile görüşeceğini ve Bakanlık aracılığı ile de konunun Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e arz edileceğini bildirdi.

Samimiyet ve dostluk havası içinde geçen ziyaretin taraflarca çok faydalı olduğu belirtildi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25