• BIST 9524.59
  • Altın 2489.437
  • Dolar 32.5108
  • Euro 34.7039
  • Erzurum 12 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

KAYSERİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ ÖNÜNDE BOMBALI ARAÇLA SALDIRI

KAYSERİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ ÖNÜNDE BOMBALI ARAÇLA SALDIRI
Kayseri'de Erciyes Üniversitesi kampüsünün hemen önünde saat 08.45'de bir patlama meydana geldi. Patlamaya bomba yüklü bir araçla yapılan saldırının yol açtığı belirlendi.

Kırmızı ışıkta duran otobüsün yanında patlayan aracın 71 plakalı olduğu öğrenildi. Ancak plakanın sahte olduğu bildirildi. Söz konusu aracın askerlerin bulunduğu otobüsü bir süre takip ettiği de ifade edildi.

Üniversite yerleşkesinin 500 metre uzağında meydana gelen şiddetli patlamada, çok sayıda kişi yaralandı.

Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda polis, ambulans ve sağlık ekibi sevk edildi.

Yaralılar, ambulanslarla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Bazı yaralıların durumunun ağır olduğu öğrenildi.

TSK ACI BİLANÇOYU AÇIKLADI

Hain saldırıdan yaklaşık 2,5 saat sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada "13 personelimiz şehit oldu, 48 personelimiz de yaralı" ifadesi kullanıldı.

ÇARŞI İZNİNE ÇIKAN ASKERLERİ TAŞIYORDU

Kayseri Hava İndime Tugayı'ndan (Kayseri 1. Komando Tugayı) çarşı iznine giden sivil kıyafetli askerlerin otobüste bulunduğu ifade edildi.

HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, askerlerin bulunduğu otobüse saldırı yapıldığını dile getirdi. Kaynak saldırı ile ilgili olarak "tarzı itibariyle malesef geçen hafta İstanbul Beşiktaş'taki hain saldırıya benziyor" diyerek PKK terör örgütünü işaret etti.

Patlamanın Beşiktaş'taki saldırıya benzediğini ifade eden Kaynak, "Malesef yaralılar var ama şehit var mı ölü var mı bu hususta Sayın Başbakanımız intikal ettiğinde bilgi alabiliriz. Bu hadise Türkiye'yi asla istikametinden saptıramayacak. Sayın Başbakanımız buraya intikal ettiğinde kendisi arzu ederse bilgi verebilir" dedi.

ACI HABERİ KAYSERİ VALİSİ VERDİ

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, saldırının ardından yaptığı açıklamada "Malesef şehit ve yaralılarımız var" dedi ancak rakam vermedi. Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, saldırının bombalı araçla gerçekleştirildiğini belirterek, "Malesef şehit ve yaralılarımız var. Çok üzgünüz. Menfur bir saldırı ile karşı karşıyayız. Halk otobüsünde sivil vatandaşlarımız ve askerlerimiz vardı" dedi.

"ARAÇ BİZİ TAKİP EDİYORDU"

Kayseri’de, Erciyes Üniversitesi yakınlarında 08.45’te bomba yüklü bir araçla, çarşı iznine çıkan askerlerin de içinde bulunduğu özel halk otobüsünün yakınında gerçekleştirilen saldırıda yaralanan bir asker o anları anlattı. Yaralı asker, “Araç otobüsü takip ediyordu, yan yanaydık sürekli” ifadesini kullandı.

GÖRGÜ TANIKLARI: PATLAMA BİR BAŞKA ARAÇTA OLDU

Görgü tanıklarının ifadelerine göre bir özel halk otobüsü yolcularıyla seyir halindeyken yanına yaklaşan bir başka araçta patlama meydana geldi. Patlamada özel halk otobüsü paramparça oldu.

Görüntülerde de halk otobüsünün sol dış tarafından hasar aldığı görülüyor. Bu da görgü tanıklarının "halk otobüsünün yanına gelen bir başka araçta patlama oldu" ifadelerini doğruluyor.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Öte yandan, RTÜK, Başbakanlık tarafından Kayseri'de meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın kısıtlaması getirildiğini bildirdi.

Bu arada, Başbakan Binali Yıldırım. patlamayla ilgili bakanlardan bilgi aldı.

"HEDEF ÇARŞI İZNİNE ÇIKAN ASKERLERDİ"

Patlamayla ilgili olarak bir başka iddia da hedefin sabah çarşı iznine çıkan askerler olduğuna dair. Patlamanın olduğu noktada ağır hasar alan yolcu otobüsünde çarşı iznine çıkan askerlerin bulunduğu iddia edildi.

NTV canlı yayınına bağlanan gazeteci Recep Bulut, özel halk otobüsünde çarşı iznine çıkan askerlerle, üniversite hastanesine gelen hastaların olduğu duyumunu aldığını söyledi.

"BU BİR TERÖR SALDIRISI"

 Şehit ve yaralılar olduğunu belirten Kayseri DHA Büro Şefi Oktay Ensari'nin bildirdiğine göre "Terör saldırısı olduğu netleşti. Görgü tanıkları 71 (Kırıkkale) plakalı bir araç olduğunu belirtiyor.  Otobüs, hareket halindeyken bir araç geliyor ve bombayı patlatıyor. İddialar bu yönde. Ölü ve yaralı sayısına ilişkin net bir açıklama yok. Kampüs alanı ile olay yeri arasında bir kilometre kadar bir mesafe var. Yaralılar hem fakülte hastanesine hem diğer hastanelere gönderiliyor. Bunun bir terör saldırısı olduğu netleşti. Patlama otobüsün sol tarafında gerçekleşiyor. Tüm yaralılar olay yerinden alınıp hastaneye götürüldü."

Ensari “Patlama bir terör saldırısı gibi duruyor. Palas Caddesi, şehir merkezine 5-6 kilometre uzaklıkta. Orası yoğun bir yer değil. Okullar da tatil. Hafta içi yoğun olan bir yol. Aynı yol üzerinde komando tugayı kışlası var. Planlanmış bir olay gibi görünüyor. Sabah 08:45 sıralarında oldu. Şuan güvenlik önlemleri alınıyor. Bölge kontrol altında. Resmi görevliler dışında kimse alınmıyor. Patlama, kampüs içinde de duyuldu. Olaydan hemen sonra 6 dakika içinde ekipler olay yerine intikal etti. Görgü tanıkları, önce trafik kazası sandıklarını belirtti. Daha sonra otobüsünü savrulduğunu görmüşler. Otobüste kalabalık bir yolcu grubu olduğunu tahmin ediyorum. Erciyes Üniversitesi Hastanesi'nden çıkan hasta ve hasta ve hasta yakınlarının da ” dedi.

"EMNİYET MÜDÜRÜ: BOMBALI SALDIRI"

CHP Milletvekili Çetin Arık NTV canlı yayınında Kayseri'deki patlamanın ardından Kayseri Emniyet Müdürü ile yaptığı görüşmede patlamaya bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının yol açtığını, çok sayıda yaralı ve can kaybının olduğunu söyledi.

BAKANLAR BÖLGEYE GİTTİ

Milli Savunma Bakanı Işık, İçişleri Bakanı Soylu, Sağlık Bakanı Akdağ ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, Kayseri'ye gitti.

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde 10 Aralık'ta gerçekleştirilen terör saldırısında, 44 kişi şehit olmuş, 150'den fazla kişi de yaralanmıştı.

Saldırıda şehit olanlardan 3'ünün cenazesi Kayseri'den son yolculuğa uğurlanmıştı.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25