• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Erzurum 17 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C

KELEŞOĞLU; ENGELLİLERE SAYGI İNSANLIĞA SAYGIDIR

KELEŞOĞLU; ENGELLİLERE SAYGI İNSANLIĞA SAYGIDIR
Erzurum'da “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi Koordinatörü Abdullah Keleşoğlu, Havuzbaşı Atatürk Anıtına çelenk bırakarak sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan ortak basın açıklamasına katıldı.

Engelliler Meclisi Koordinatörü Abdullah Keleşoğlu engellilere ve vatandaşlara  gül takdim ederek engellilerin “3 Aralık Dünya Engelliler Gününü” kutladı.

Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi Koordinatörü Abdullah Keleşoğlu, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün, Erzurum, Türkiye ve dünyadaki tüm engelliler  için hayırlara vesile olmasını dilerim.Milletçe engellilik konusu karşısında daha sorumlu, bilinçli ve duyarlı davranmak zorunda olduğumuzun altını çizmek istiyorum. Engellilere saygı, onlara yaşama sevinci verir.Engelli insanlara saygı, insanlığa saygıdır.Engelleri aşmanın bir inanç meselesi olduğunu belirten Keleşoğlu, "Başarının anahtarı öncelikle inanmaktır. Başarılarıyla bizleri gururlandıran, azim ve kararlılıklarıyla hepimize ilham kaynağı olan engelli kardeşlerimiz buna en güzel örnektir" ifadesini kullandı.

Keleşoğlu, sözlerine şöyle devam ett; “Hayatın tüm alanlarında, sporda, sanatta, edebiyatta, siyasette, eğitimde, sivil toplumda, iş dünyasında, tüm zorluklara rağmen, engellilerin sergiledikleri mücadelenin takdire şayan olduğunu vurgulayarak, Fiziki engellerin değil, kalplerdeki engellerin sorun olduğu bilincinin tüm topluma yayılmasını, zihinlerdeki engellerin kaldırılmasının ve engelli vatandaşlarımızın bizim bir parçamız olduğu gerçeğinin idrak edilmesini sağlamak, öteden beri bizim öncelikli konularımız arasında olmuştur.Toplumun bütün kesimlerini eşit ve adil kucaklama gayretiyle, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm ve fikir  üretmeye büyük önem atfediyoruz. Engellilerin ve ailelerinin geleceğe daha güvenle bakabilmeleri için çözümler ve fikirler ürettiklerini, onların önlerindeki hukuki, sosyal ve fiziki engellerin peyderpey kaldırılması için mücadele ettiklerini, bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinde ulaşılabilirliğin ve kalitenin artırılması, engelli vatandaşların kamu ve özel sektörde istihdamının teşvik edilmesi, özel eğitime desteklerin artırılması hususlarında gerek siyasi gerekse bürokratik kanallarda gündem oluşturduklarını, proje, etkinlik ve sosyal farkındalık programları ile hem engellileri hem de toplumu bilinçlendirmeye çaba sarf ettikleri kaydetti.Bu sürecin en büyük hasılasının ise engelli vatandaşlara yönelik bakış açısının, zihniyetin kökten değişmesi olduğuna işaret eden Keleşoğlu, şu değerlendirmede bulundu:"Yapılan çalışmaları bir lütuf olarak değil, uzun süredir eksikliği hissedilen hakların sahiplerine teslim edilmesi olarak değerlendiriyoruz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla milletçe engellilik konusu karşısında daha sorumlu, bilinçli ve duyarlı davranmak zorunda olduğumuzun altını bir kez daha çizmek istiyorum. Tüm vatandaşlarımızı engelli vatandaşlarımıza yardımcı ve destek olmaya, onların sorunlarını adeta kendi sorunları bilerek üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye çağırıyor, kararlı duruşları ve çabalarıyla hepimize örnek olan engelli kardeşlerimizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum"dedi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25