• BIST 8762.55
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • Erzurum 3 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 6 °C

KENT KONSEYİ ŞEHİT YAKINI VE GAZİLERİ AĞIRLADI

KENT KONSEYİ ŞEHİT YAKINI VE GAZİLERİ AĞIRLADI
Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi “Afrin Harekatına Destek, Şehit yakını, Gaziler ve Engellilerle Söyleşi” programı düzenledi.

Programa Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, Engelliler Meclis Başkanı Burhanettin Yeşilyurt, Meclis Koordinatörü Abdullah Keleşoğlu, Şehit yakınları, Gaziler ve Engelliler Meclisi üyeleri katıldı.

Programın mimarı Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Burhanettin Yeşilyurt, yaptığı açıklamada Nene Hatun’un Dadaş torunları olarak ülkemizin bekasını ilgilendiren Afrin Harekâtına destek anlamında Şehit yakını, Gaziler ve Engellilerle Söyleşi programı düzenlenmeye karar verdik bu programın teması ise kahraman askerlerimizin terör odaklarına karşı düzenlendiği “Zeytin Dalı Harekatına” destektir. Bedenimiz engellidir ama kalbimiz asla, bu tahrip olmuş ve bazı uzuvlardan yoksun kalmış bedene sahip olsak ta Allah’a sonsuz şükürler olsun ki vatan ve millet sevgisi ile dolup taşan bir kalbimiz var.

Yeşilyurt, bizler hayata bir arada başlamış ya da hayatının bir kesitinde geriye düşmüş vatan ve bayrak sevdalısı engelliler olarak, ülkemize içeriden dışarıdan saldıran PKK, PYD, YPG gibi terör örgütlerine karşı başlatılan ve başarıyla sürdürülen Zeytin Dalı Harekâtında kahraman ordumuzun, milletimizin ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanındayız. Bu coğrafyada oyun kuran ABD ve batılıların PKK, PYD, YPG, DEAŞ, FETÖ gibi piyonların nihai hedefinin Türkiye olduğunu biliyoruz. Türkiye Zeytin Dalı harekatıyla meşru müdafaa hakkını kullanmaktadır. ‘Her Türk asker doğar’ sözünün biz engelliler için de geçerli olduğunu; her alanda olduğu gibi askerlikte de fırsat verilince bizlerin de katkı yapacağı düşüncesindeyiz. Biz engeliler silahlanıp cephede göğüs göğse savaşabiliriz. Yüreğimizle, dualarımızla kahraman ordumuzun ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanındayız dedi. Yeşilyurt, Ülkemizin bekasına kim göz dikerse diksin asla ve asla onlardan korkumuz yoktur, biz Osmanlı tokatını zulmeden zalimlere atarız, Osmanlı tokatını yiyen sersemler, bu tokattan zalimler çok korkar. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyoruz; dik dur, eğilme, Nene Hatunun Dadaş torunları seninle diye konuştu.

Terör odaklarına karşı haklı mücadelede yüreğimiz Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikteyiz diyen Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer "Dileğimiz, kahraman askerlerimizin zaferi ve yurda sağ salim dönüşleridir. Zeytin Dalı Harekatı sayesinde sınırlarımızda barışın ve huzurun kalıcı olarak tesisini temenni ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu. Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, Ülkemizin ve Suriye halkının bekası ve güvenliği için haçlı askerlerine ve terör örgütlerine yönelik uluslararası sözleşmelerden doğan haklı ve milli bir mücadeledir. Erzurum Kent Konseyi olarak Zeytin Dalı Operasyonunu sonuna kadar destekliyoruz. Sadece Afrin’de değil ülke içinde ve dışında şanlı Türk devleti ve kahraman güvenlik güçlerimizin terörle mücadele için yürüttüğü her türlü onurlu ve şerefli operasyonlarda kahraman ordumuzun ve Başkomutanımızın yanlarında olduğumuzu ve taraf olduğumuzu kamuoyu önünde beyan ederiz diyen Hüseyin Tanfer Engelliler Meclisimizin düzenlemiş olduğu bu güzel programa desteklerinden dolayı şehit yakınlarına, Gazilerimize ve Engelli kardeşlerimize teşekkür ederiz” diye konuştu.

Meclis Koordinatörü Abdullah Keleşoğlu, ise tüm Anadolu ayaktayız, emperyalizme karşı savaştayız, Afrin Harekatı canı gönülden desteklediklerini söyledi. Keleşoğlu; Zeytin Dalı Harekatının gerekçelerini ve hedeflerini, anlamakta zorlananlar, yanlış anlamak için çırpınanlar, çarpıtarak anlatmak için kıvrananlar var. Türkiye'nin terörle mücadele konseptini, terör örgütlerine yönelik "bitirici darbe" hamlesini, "savaş" olarak göstermeye kalkışanlar var” Afrin'in emperyalist aklın çöküşünü sağlayacak ve sömürgeci devletlerin Ortadoğu'dan göçüşünü hızlandıracak iradenin karargahı olduğunu ifade eden Keleşoğlu, konuşmasın şöyle sürdürdü: Türkiye, terörle mücadele ediyor, emperyalizme karşı da onurlu bir savaş veriyor. Tam da bu yüzden Türkiye'nin Afrin'de gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı'nı bütün benliğimizle destekliyor, cephede vuruşan askerlerimize de "Allah yardımcınız olsun" diyoruz. Milletin desteğini, ümmetin duasını alan devletimiz ve silahlı kuvvetlerimizin, şanlı ecdadın evlatları olmanın hakkını veren yiğitlerimizin terör örgütlerini yok edeceğine, emperyalist akla diz çöktüreceğine de yürekten inanıyoruz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Zeytin Dalı Harekatında şehit olan askerler için dua edilip programa desteklerinden dolayı şehit yakını ve Gazilere plaket takdim edildi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25