• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Erzurum 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Kıbrıs İlişkileri Akdağ'a Bırakıldı...İşte Yeni Hükümette Görev Dağılımı

Kıbrıs İlişkileri Akdağ'a Bırakıldı...İşte Yeni Hükümette Görev Dağılımı
Yeni Bakanlar Kurulu'nda görev dağılımı yapıldı! Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ oldu. Ayrıca TRT, Anadolu Ajansı, Diyanet ve Danıştay da Bekir Bozdağ'a bağlandı.

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısına, kabineye yeni giren isimler ilk kez katıldı. Toplantıda Yeni Bakanlar Kurulu'nda görev dağılımı yapıldı. Hükümet Sözcülüğüne, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ getirildi.

Bozdağ'ın açıklamalarından satır başları:

TOKİ, TMSF, VARLIK FONU BAŞBAKANLIĞA BAĞLI

"Milli Güvenlik Kurulu, MİTTOKİTMSF ve Türkiye Varlık Fonu doğrudan Sayın Başbakanımıza bağlı olarak çalışacaktır. Milli Güvenlik Kurulu kararlarının takibi, reformların ve yatırımların koordinasyonu Başbakan Yardımcısı Fikri Işık tarafından yerine getirilecektir. Ayrıca RTÜK, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Kişisel Verileri Koruma Kurulu da Fikri Işık'a bağlı olarak faaliyetlerini sürdürecektir.

Bakanlar Kurulu, geçen hafta yapılan revizyonun ardından ilk kez toplandı.

TRT, AA BEKİR BOZDAĞ'DA

Hükümet Sözcülüğü, TBMM ile ilişkiler, Danıştay'la ilişkiler, Diyanet İşleri Başkanlığı, TRT ve Anadolu Ajansıile ilgili konular, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ tarafından; ekonominin koordinasyonu ve bankalar, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek tarafından deruhte edilecektir.

KIBRIS İLİŞKİLERİ AKDAĞ'A BIRAKILDI

Başbakan Yardımcımız Sayın Recep AkdağKıbrıs işleri koordinasyonu, yatırım ortamının iyileştirilmesi, AFAD ve yatırım ajansı ile ilgili çalışmaları yürütecektir.

Başbakan Yardımcımız Hakan Çavuşoğlu, Medeniyetler İttifakı Projesi, yüzüncü yıl anmaları ile ilgili hazırlıklar konuları üzerinde çalışacak.

BASIN ENFORMASYON, KALKINMA AJANSI ÇAVUŞOĞLU'NDA

Ayrıca Vakıflar Genel Müdürlüğü, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Türk İşbirliği Kalkınma Ajansı, Sayın Çavuşoğlu tarafından ilgilenilecektir."

SORU-CEVAP

Hükümet Sözcüsü Bozdağ, açıklaması sonrası gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

ALMANYA-TÜRKİYE GERGİNLİĞİ

Bozdağ, Almanya-Türkiye gerginliği ile ilgili soruyu ''Almanya şirketleriyle ilgili Türkiye'de yürüyen herhangi bir soruşturma kovuşturma yoktur'' şeklinde yanıtladı.

ADİL ÖKSÜZ'ÜN ALMANYA'DA GÖRÜLDÜĞÜ İDDİASI

Bozdağ'a Adil Öksüz'ün Almanya'da görüldüğü iddiası da soruldu. Hükümet Sözcüsü Bozdağ bu soruya ''Adil Öksüz'ün Türkyie içerisinde değişik yerlerde görüldüğüne dair zaman zaman ihbarlar yapılıyor. Bunlarla ilgili gerekli hassasiyet gösteriliyor ve konu araştırılıyor. Aynı şekilde yurtdışında Almanya'da başka ülkelerde görüldüğüne dair ihbarlar da geliyor. Her ihbarı titizlikle devletimizin ilgili organları kurumları değerlendiriliyor. Bu da o ihbarlardan bir tanesi henüz doğruluğu teyit edilmiş değil'' yanıtını verdi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25