• BIST 9079.97
  • Altın 2310.66
  • Dolar 32.3382
  • Euro 35.0737
  • Erzurum 5 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Kültür Mantarı Üreticilerine Başkan Orhan’dan Destek

Kültür Mantarı Üreticilerine Başkan Orhan’dan Destek
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, ilçede bulunan kültür mantarı üretim tesislerini gezdi, yetkililerden bilgi aldı.

İçerisinde barındırdığı zengin protein ve vitaminler sebebiyle her geçen gün ekonomik değeri artan kültür mantarı, Aziziye’de geçim kaynağı oldu. Girişimci Sinan Yavuz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan aldığı destekle ilçe merkezine 3 kilometre uzaklıkta bulunan Yarımca Mahallesi’nde kültür mantarı üretim tesisi kurdu. Yavuz, günlük 50 ile 150 kilogram mantar üretimiyle şehir içinden ve dışından gelen taleplere cevap veriyor.

Mantar üretim tesislerinde incelemelerde bulunan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, mantarın yüksek besin değerinin ve ekonomiye olan katkılarının anlaşılmasıyla birlikte üretim alanlarının arttığının ifade etti.

Başkan Orhan ayrıca: “Bizler yerel yönetimler olarak bölgemize katkı sağlayacak her türlü projenin yanındayız ve gerekli desteği her zaman vermeye hazırız. Mantar üreticiliği desteklediğimiz bu projelerden yalnızca bir tanesi. İstiyoruz ki bölgemizde girişimcilik ruhu ön plana çıksın, istihdama ve ekonomiye önemli katkı sunacak sayısız düşünce projeye dönüşerek hayata geçsin.” dedi.

Mantarın son dönemlerde en popüler ticaret kanallarından biri olduğunu anlatan Başkan Orhan: ”Üreticilerimiz gerçekleştirdikleri projelerle hem ülke hem de aile ekonomisine katkıda bulunuyorlar. Açılan bu yeni iş alanlarıyla birlikte üreticiler kazanç sağlarken, tüketiciler ise uygun fiyata kaliteli ürün elde etme imkânı buluyor. Bizler de bu ortamın oluşması için üzerimize düşenleri yapıyoruz. Bölgemizdeki üreticilerimizle sürekli bir dirsek temasımız var. Lüzum olan her durumda belediye olarak gerekli çalışmayı yapıyor ve ihtiyaç duyulan desteği veriyoruz.” şeklinde konuştu.

Yaklaşık 2 yıldır mantar üretimi gerçekleştirdiklerini ve bu anlamda önemli bir tecrübeye ulaştıkları söyleyen girişimci Sinan Yavuz,  mantar üretimi yaptıkları ilk dönemlerde çeşitli sıkıntılar yaşadıklarını ancak zamanla bunların problemlerin üstesinden kendi çabalarıyla ve yerel yönetimlerin de destekleriyle geldiklerini belirtti.

Yavuz, “Mantar protein değeri olarak etten iki kat daha zengin olan bir besin kaynağıdır. Başlangıçta tanıtım noktasında eksikler vardı, bunun için pazar bulma noktasında zorlanıyorduk. Ancak ürünün içerisinde barındırdığı zengin vitamin ile mineraller çok kısa sürede bu sorunu ortadan kaldırdı. Tesislerimizi kurduk ve üretime başladık. Bu anlamda Aziziye Belediyemizin bize önemli destekleri oldu. Erzurum, kış aylarının sert yaşandığı ve kar yağışının oldukça fazla olduğu bir bölge. Tesislerimizin yolları sürekli açık oldu ve ne zaman bir ihtiyacımızı olsa belediye yetkililerimiz çok kısa sürede çözüm ürettiler. Bu kapsamda Belediye Başkanımız Muhammed beye ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25