• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Erzurum 13 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Listede Erzurum’da var!

Listede Erzurum’da var!
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, en çok vakanın görüldüğü illerin arasında Erzurum’un da olduğunu açıkladı.

Onur SAĞSÖZ / ERZURUM

Domuz gribi altında farklı sağlık sorunları olsa bile H1-N1 virüsü teşhisi konarak ölen hasta sayısı Türkiye genelinde dün itibariyle 33 oldu. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, en çok vakanın görüldüğü illerin arasında Erzurum’un da olduğunu açıkladı.

Yaygın vücut, baş ve boğaz ağrısı gibi şikâyetlerle hastanelere başvuranların sayısı gün geçtikçe artarken, Domuz gribi nedeniyle ölenlerin sayısı Türkiye genelinde 33’ü buldu. Sağlık Bakanlığı’nın talimatıyla alarma geçen hastaneler, ağır grip vakalarını izoleli bölgelerde kontrol altında tutmaya çalışırken, Bakan Mehmet Müezzinoğlu, gribin KOAH gibi akciğer hastalığı, böbrek ve karaciğer yetmezliği hastalıkları olan, özellikle 65 yaş üstü vakalarda çok ağır seyrettiğini belirtti. Bu vakaların bir kısmının son bir hafta, on günde ölümle sonuçlandığını kaydeden Bakan Müezzinoğlu, “Altında farklı sağlık sorunları olsa bile üzerinde H1-N1 virüsü teşhisi koyarak ölen hasta sayısı 33 oldu. Bunların yüzde 60'ının, altında özellikle akciğer hastalığı gibi, diğer kronik hastalıkları olan hastalarımız, 65 yaş üstü vakalarımız neredeyse yarıdan fazlası da 65 yaşın üzerinde. Ama hiç sağlık sorunu olmayan yaş dilimi de 25-55 arasında olan, farklı hiçbir sorunu olmayan, tamamen H1N1 virüsü ile kaybettiğimiz 18 vakamız var” diye konuştu.

Doğu’da en çok Erzurum’da!

Ölümle sonuçlanan grip vaka dağılımının ülke genelinde çok dağınık olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, “En çok, 9 vaka İstanbul'da, sonra 7 ölüm vakasıyla Samsun'da, Erzurum'da, Sivas'ta, Mersin'de, Çanakkale'de var. Herhangi bir salgından bahsetmemiz söz konusu değil” dedi. Bakan Müezzinoğlu’nun bu ifadelerine rağmen üç kişinin hayatını kaybettiği Erzurum’da son durum hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Van’da H1-N1 şüphesi

Öte yandan Van’da Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelen bir hasta, H1N1 şüphesiyle tedavi altına alındı. Başhekim Uzman Dr. Cafer Alhan, Çatak ilçesinden nefes darlığı şikâyetiyle 50 yaşlarında bir hastanın ateşinin 40 derece olduğunu ve solunum sıkıntısı yaşadığını bildirdi. Dr. Alhan ayrıca hastanın izolasyon odasına alındığını, tetkik ve tedavisinin sürdüğünü söyledi. 

Hastaneden 'domuz gribi' açıklaması

Bingöl’de de Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, yerel ve ulusal basında yer alan ‘Bingöl’de domuz gribi endişesi’ haberleri üzerine bir açıklama yaptı. Başhekim Kadriye Erdoğan, normal gebelik tanısıyla hastaneye gelen Gurbet Ç.’de grip belirtilerinin olduğunu ve bu nedenle Enfeksiyon Hastalıkları Polikliniği'ne konsültasyon amacı ile gönderildiğini belirtti. Hastadan alınan kan örneğinin Ankara’ya gönderildiğini ve henüz sonucun çıkmadığını ifade eden Dr. Erdoğan, “Yerel ve ulusal medyada yer alan haberler iddia edildiği gibi değildir. Nitekim hastanın genel durumu halen iyi olup 23 Mart’ta yapılan konsültasyonda durumunun tamamen düzeldiği, bebek açısından da herhangi bir risk olmaması durumunda kendisinin taburcu edilebileceği hekim tarafından belirtilmiş ve taburcu edilmiştir” dedi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25