• BIST 9530.47
  • Altın 2478.065
  • Dolar 32.44
  • Euro 34.7168
  • Erzurum 13 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Litvanya Büyükelçisi ETSO'da

Litvanya Büyükelçisi ETSO'da

Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Kestutis Kudzmanas, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nı (ETSO) ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Büyükelçi Kudzmanas, "Erzurumlu işadamlarını ülkemizde görmek istiyoruz" dedi.

Sabah saatlerinde Kars'tan karayolu ile Erzurum'a gelen Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Kestutis Kudzmanas, Ticaret ve Sanayi Odası Gelen Sekreteri Av.Harun Delibaş ile tarihi ve turistik eserleri gezdi. Öğle yemeğinde Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ve yönetim kurulu üyeleri ile beraber olan Büyükelçi Kestutis Kudzmanas, daha sonra Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Ziyaretten sonra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Meclis Başkanı Saim Özakalın, başkan yardımcıları Şevket Demir, Hasan Akal ve yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu toplantıya katıldı. Erzurum'un yatırım potansiyelleri, teşvik sistemleri ve ekonomik gelişmişliği ile ilgili bilgi veren Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, özellikle eğitim, kış turizmi, karayolları alanlarında işbirliği yapılabileceğini söyledi. Erzurumlu işadamlarının Litvanya'yı daha yakından tanımak için bu ülkeyi ziyaret etmeleri gerektiğini belirten Başkan Yücelik, "Türk işadamları Rusya'da önemli işler başarıyorlar. İnşaat ve yol yapımında bir numaralar. Litvanya ile de bunu devam ettirebiliriz. Litvayalı işadamlarını Erzurum'a bekliyoruz" dedi.

Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Kestutis Kudzmanas ise, Palandöken'e hayran kaldığını belirterek, Ticaret ve Sanayi Odası sayesinde Erzurum'un tarihi ve turistik bölgelerini gezme imkanı bulduğunu söyledi. Erzurum'da 100 bin öğrencinin eğitim görmesinin çok büyük bir fırsat olduğunu söyleyen Büyükelçi Kestutis Kudzmanas, "Türkiye'den Litvanya'ya AB projeleri sayesinde çok sayıda öğrenci geliyor. Ayrıca Erzurum'da da Litvanyalı öğrenciler eğitim görüyor. Türkiye ile Litvanya arasındaki siyasi ilişkiler çok iyi. Cumhurbaşkanlarımız karşılıklı olarak ülkelerimizi ziyaret ediyorlar, anlaşmalar imzalıyorlar. Litvanya'da 8 adet serbest bölge var. Bu bölgeler yıllık 14 milyar dolar ticaret yapılıyor. Litvanya'ya Türkiye'ye 250 milyon dolar, Türkiye Litvanya'ya 150 milyon dolar ihracat yapıyor. Bizde en yakın zamanda Erzurumlu işadamlarını Litvanya'ya bekliyoruz"diye konuştu.

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Kestutis Kudzmanas'a Çifte Minareli Medresesi'nin işlemesi bulunan cam plaket ve Oltutaşı tesbih, Büyükelçi Kestutis Kudzmanas ise Başkan Yücelik'e ülkesinin hediye demir parasını hediye etti.


  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25