• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Erzurum 10 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C

MARDİN VE HAKKARİ'DEN ACI HABERLER: 6 ŞEHİT

MARDİN VE HAKKARİ'DEN ACI HABERLER: 6 ŞEHİT
Mardin'de 2 asker, Hakkari'de 4 asker terör saldırısında şehit oldu.

Mardin'in Derik İlçesi'nde 2 askerin şehit olmasının ardından bir acı haber de Hakkari Çukurca'dan geldi. PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 4 asker şehit oldu.

DERİK'TE 2 ASKER ŞEHİT

Derik İlçesi'ne bağlı Akçay Köyündeki Soğukkuyu Jandarma Karakolu'na bugün sabah saat 06.30'da bir grup PKK'lı tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin karşı ateşi üzerine çatışma çıktı. Çatışmanın haber verilmesi üzerine saldırıya uğrayan karakola Derik'ten takviye timler gönderildi.

Ancak bölgeye takviye gönderilen askeri time PKK'lı teröristlerin pusu kurup ateş açması sonucu ilk belirlemelere göre bir astsubay ve bir uzman çavuş şehit oldu.

Bölgeye sevk edilen takviye birlikler teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için geniş kapsamlı operasyon başlattı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Valilikten yapılan açıklamada, saldırıya uğrayan 2 askerin kaldırıldıkları hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldukları belirtildi. Açıklamada, "24 Haziran 2016 Cuma günü saat 06.20 sıralarında Derik ilçesi Bayır Mahallesi'nde bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanması için yapılan adli aramada teröristlerce güvenlik güçlerimize silahlı saldırı gerçekleşmiştir. Açılan ilk ateşte 1 Jandarma Astsubay Üstçavuş ve 1 Jandarma Uzman Çavuş yaralanmışlardır. Yaralı askerlerimiz kaldırıldıkları Derik Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen maalesef şehit olmuşlardır. Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde hayatlarına devam etmesini sağlamak amacıyla Bölücü Terör Örgütü mensupları ile mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilmektedir" denildi.

HAKKARİ'DE 4 ASKER ŞEHİT

Hakkari'de PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 4 asker şehit oldu.

Hakkari- Çukurca karayolunda PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı el yapımı patlayıcı tespit edildi. Hakkari merkeze bağlı Çimenlik ve Oğul köyleri arasındaki yolda patlayıcının imha edilmesinin ardından bölgede operasyon başlatıldı. Pusu kuran PKK'lı teröristlerin açtığı ilk ateşte 1 astsubay ve 3 uzman çavuş şehit oldu.

Bölgeye sevk edilen takviye timler, PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyonu sürdürüyor.


 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25