• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Erzurum 10 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Mehmet Atalay'ın kalbi 2 kez durmuş

Mehmet Atalay'ın kalbi 2 kez durmuş
Mehmet Atalay'ın hastanede 2 kez kalbinin durduğu ve tedavisine yoğun bakımda devam edildiği açıklandı.

Dün gece evinde geçirdiği rahatsızlık sonucu hastaneye kaldırılan eski Basın İlan Kurumu Genel Müdürü ve Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay'ın hastanede 2 kez kalbinin durduğu ve tedavisine yoğun bakımda devam edildiği açıklandı.

Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ersin Erek, eski Basın İlan Kurumu Genel Müdürü ve eski Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay'a 5 damar koroner baypas ameliyatı yapıldığını belirterek, Atalay'ın tedavisinin yoğun bakım ünitesinde devam ettiğini bildirdi.

Erek, yaptığı yazılı açıklamada, Atalay'ın dün akşam 2 saat devam eden şiddetli göğüs ağrısı şikayetiyle hastanelerinin acil servis ünitesine başvurduğunu hatırlattı.

"5 DAMAR KORONER BAYPAS AMELİYATI YAPILDI"

Kalp krizi geçirmekte olduğu tespit edilen Atalay'ın hemen anjiyografi laboratuvarına alındığını belirten Erek, şu bilgileri verdi:

"Bu sırada bir kez acil serviste, bir kez de anjiyo laboratuvarında olmak üzere 2 kez kalbi durmuş ve elektroşok verilerek çalıştırılmıştır. Koroner anjiyografisinde, kalpteki 3 ana damardan 2'sinin tamamen tıkalı olduğu, diğerinin ise kritik derecede darlık gösterdiği tespit edilmiştir. Koroner anjiyografi sırasında kalp ritmi bloklanmış ve geçici kalp pili ile müdahale edilmiştir. Bu bulgular ışığında acil koroner baypas ameliyatı kararı alınmıştır. Ameliyata 01.00'de alınan hastamıza, 5 damar koroner baypas ameliyatı yapılmıştır. Ameliyatı sorunsuz geçen hastamızın şu anda kalp cerrahisi yoğun bakım ünitesinde takibine devam edilmektedir."

Kaynak: Türkiye Gazetesi

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25