• BIST 9142.4
  • Altın 2325.069
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9782
  • Erzurum 11 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

MEHMETÇİK VAKFI’NA KURBAN BAĞIŞI

MEHMETÇİK VAKFI’NA  KURBAN BAĞIŞI
Yazar Sabri Topdağı Mehmetçik Vakfı'na kurban bağışı yapacaklara yol haritası çizdi. İşte o yazı...

Mehmetçik Vakfı’na, vekâleten kurban kesimi için bağışlar devam ediyor. Kurbanını vekâleten Mehmetçik Vakfı’na kestirmek isteyenler, 790 TL bağışta bulunarak bu hizmetten yararlanırken şehit ailelerimize ve gazilerimize de destek oluyorlar.

1995 yılından beri vekâleten kurban bağışlarını kabul edip kesim faaliyetlerini duyulan güvene layık şekilde gerçekleştiren Mehmetçik Vakfı, bu yıl da 10 Ağustos 2016 tarihinden itibaren kurban bağışlarını kabul etmeye başladı.

Mehmetçik Vakfı’nın vekâleten kurban kesim hizmeti; Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nün konuyla ilgili yayınladığı tebliğ hükümlerine uygun olarak yürütülmekte. Kurbanlıkların kesimi; modern tesislerde, hijyenik koşullarda, her kesimhanede görevlendirilen vakıf personeli, veteriner, noter ve din görevlisinin denetimi ve gözetimi altında, Kurban Bayramı’nın ilk üç gününde dini vecibelere uygun olarak yapılmakta.

Kesim sonrası bağışçılara; teşekkür mektubu, noter onaylı kesim tutanağı ile arzu eden bağışçılara kurban kesimi görüntülerinin CD’si ve birer kutu kurban kavurması gönderiliyor. Bu nedenle bağış yapılırken adres bilgilerinin doğru bildirilmesi önem arz ediyor.

Kurbanlıkların temini ve kesimi faaliyetinin ne şekilde yapıldığının bilinmesi açısından, sadece 6 dakika 23 saniye zamanınızı alacak örnek kurban kesimi filminin, Mehmetçik Vakfı’nın internet sitesinden[1] izlenmesinin çok yararlı olacağını düşünüyorum.

Kesilen Kurban Etlerinin Değerlendirilmesi:

Kesilen kurbanların bir bölümü kesim bölgelerinde bulunan şehit yakınları ve malul gazi Mehmetçik ailelerine taze et olarak; bir bölümü de kesim bölgesi dışında bulunan şehit yakını ve malul gazi Mehmetçik ailelerine ve kurban bağışçılarına kurban etlerinden kavurma yapılmasını müteakip kavurma eti olarak dağıtılmakta.

Etlerin dağıtılamayan bölümü ise Mehmetçik Vakfı’nın 22.05.2013 tarihli yazısına cevaben Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu’nun 02.09.2013 tarihli yazısında belirtilen “Söz konusu etlerin kısmen veya tamamen et olarak yurtiçi ve yurtdışındaki Müslümanlara ulaştırılması imkânının sağlanamaması halinde –deri ve bağırsaklar gibi– bunların da rayiç bedelle satılarak bedelinin Vakıf maksadına uygun olarak sarf edilmesi caiz görülmektedir” görüşüne uygun olarak değerlendirilmekte. Bu bağlamda dağıtılamayan etler, kâr amaçlanmaksızın ihale şartname esaslarına uygun olarak kurban kesimini yapan yüklenici firmalara satılarak elde edilen gelir tamamen Vakıf Senedi’ne uygun olarak yardım planı dâhilinde şehit, malul gazi ve engelli Mehmetçik ailelerine yapılacak yardımlarda kullanılmakta.

Mehmetçik Vakfı’na Vekâleten Kurban Bağışı Yöntemleri:

Vakfın anlaşmalı olduğu banka şubelerinden veya internet bankacılığından yararlanılarak;

Ankara’da Vakıf Genel Müdürlüğü ile İstanbul, İzmir, Adana, Samsun, Erzurum ve Bursa’daki Vakıf temsilcilikleri ve şirketleri (Mehmetçik Vakfı Limitet Şirketi, Mehmetçik Vakfı Sigorta Aracılık Hizmetleri Limitet Şirketi, Mehmetçik Vakfı ve Tınaztepe Gayrimenkul Yönetimi Limitet Şirketi) aracılığı ile,

Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı internet sitesi (www.mehmetcik.org.tr) üzerinden kredi kartı ile bağış yapılabilmekte.

Anlaşmalı Bankalar:

Akbank, Denizbank, Finansbank, Garanti Bankası, Halkbank, İNG Bank, Şekerbank, Türk Ekonomi Bankası, Türkiye İş Bankası, Vakıfbank, Yapı Kredi Bankası ve Ziraat Bankası.

Bağışlanan Her Kurban Kesilmekte

Diyanet İşleri Başkanlığının tebliğinde özetle; “kurban ibadetinin yerine getirilmesi için kurban temin edilmesi ve kurbanın kesilerek kanının akıtılması gerektiği” belirtilmektedir. Bu nedenle Mehmetçik Vakfına yapılan her kurban bağışı için; bağış sahibi aksi yönde bir talepte bulunmadığı sürece, kesim yapılmaktadır. Bu durumun, bağışçılar tarafından dikkate alınması gereken önemli bir konu olduğunu değerlendiriyorum.

Mehmetçik Vakfı, vatandaşlarımızın kendi irade ve arzuları ile yaptıkları vekâleten kurban bağışlarını kabul etmekte, başka kişi, kurum veya kuruluşlara Mehmetçik Vakfı adına vekâleten kurban bağışı toplama yetkisi vermemektedir.

Bu vesileyle; Aziz Şehitlerimizin ailelerinin, kahraman gazilerimizin, bağışçılarımızın ve tüm hemşerilerimizin Kurban Bayramlarını şimdiden kutlar, en kalbi duygularla saygı ve şükranlarımı sunarım.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25