• BIST 9674.32
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Erzurum 23 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Meme Dikleştirme ile Göğüslerinizin Daha Dik Olması Artık Hayal Değil

Meme Dikleştirme ile Göğüslerinizin Daha Dik Olması Artık Hayal Değil
Meme Dikleştirme ile Göğüslerinizin Daha Dik Olması Artık Hayal Değil

Her kadın göğüslerinin estetik açıdan güzel durmasını ister. Boyut ve sarkık olup olmaması bu noktada önem arz etmekte olan faktörlerin arasında yer almaktadır. Eğer göğüslerinizde sarkma problemi olduğunu düşünüyorsanız bu noktada meme dikleştirme operasyonlarını yaptırarak daha dik göğüslere sahip olabilirsiniz. Meme dikleştirme İstanbul işleminin adı meme kaldırma ameliyatı veya mastopexy olarak da adlandırılabilmektedir. Göğüsleriniz kilo alıp vermeden, doğumdan, ilerleyen yaştan veya bebek emzirmeden dolayı sarkabilmektedir. Meme kaldırma operasyonu ise bu sarkma sorununun önüne geçecektir.

Meme Dikleştirme Operasyonu Ne Zaman Yapılabilir?

Meme kaldırma operasyonunun yapılması adına ilk etapta hastanın taleplerinin ve isteğinin önemi bulunmaktadır. Eğer meme uçlarınız meme katlantınız ile aynı hizada kalıyorsa bu noktada operasyon yaptırmanıza gerek yoktur. Fakat meme uçlarınız katlantının altında kalıyorsa sarkma başlamış demektir ve mutlaka bu noktada soruna çözüm üretmeniz gerekir. Meme kaldırma operasyonu ise sarkmış özellikle ileri düzeyde sarkmış olan göğüslerde bir çözüm olarak sunulduğu gibi göğüslerin istenilen estetik görünümde durmasına da yardımcı olmaktadır.

Memede Sarkma Oluşmasının Sebebi Nedir?

Göğüslerde meydana gelmekte olan sarkma sorununun oluşmasının birçok sebebi bulunabilmektedir. En sık karşımıza çıkan sorunlara baktığımız zaman özellikle yaşlanmaya bağlı olarak bu durumun yaşandığı ve yaşın ilerlemesiyle beraber ortaya çıkan hormonal sebeplerin sarkmayı tetiklediği görülebilmektedir. Meme dikleştirme İstanbul işlemleri ise bu noktada göğüslerin daha dik durmasına ve artık göğüslerinizden yana bir sorun yaşamamanıza yardımcı olabilmektedir. Yaşın ilerlemesine ek olarak emziren annelerin de göğüslerinin sarkmaya daha meyilli olduğu görülmektedir.

Göğüsler süt keselerinin oluşmasıyla beraber büyümektedir ve emzirme işleminden sonra bu keseler boşalmaya başlar. Bu durumun defalarca yaşanması ise göğüslerin sarkmasına sebep olabilmektedir. Bazı kadınlarda ise göğüslerde sarkmalar çok erken dönemlerde meydana gelebilmektedir. Bu durumun meydana gelmesinin temel sebebi ise; göğüsleri taşıma görevine sahip olan bağların doğuştan kaynaklı olarak zayıf yapıda olmasıdır. Bu tarz durumlarda da operasyon yapılması yoluna gidilebilmektedir.

Göğüs Dikleştirme Operasyonu Nasıl Yapılmaktadır?

Meme dikleştirme İstanbul operasyonu yapılacağı sırada bu operasyon genel anestezi uygulanarak yapılmakta olan bir operasyondur. Hangi tekniğin kullanılacağına göre ise operasyonun süreci 2 ile  4 saat arasında değişim gösterebilmektedir. Hastalarda eğer sarkma boyutu hafif düzeydeyse bu noktada memenin altına silikon protez konulması yoluna gidilebilmektedir. Eğer kişide ileri düzey bir sarkma söz konusuysa ve meme bezleri yeterliyse bu noktada meme küçültme operasyonu tercih edilebilmektedir. Meme bezi miktarının yetersiz olması gibi durumlarda ise meme altına slikon protez yerleştirilir ve oluşan bolluk toparlanır.

Meme Dikleştirme Ameliyatı Öncesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Meme dikleştirme operasyonu yaptırmadan önce mutlaka estetik cerrahınızla bir araya gelerek bir göğüs muayenesi yaptırmanız gerekir. 40 yaş üstünde olan kadınlar ve metabozlizma ile ilgili riskli grupta yer alan kadınlarda mamografı ve ultrasonografi ile göğüsleriniz tam kapasitede olacak şekilde değerlendirilecektir. Sigara kullanıyorsanız operasyon öncesinde sigarayı bırakmanız da sizlere iyileşme sürecinin daha kısa olması açısından yardımcı olur.

Operasyon sonrasında doktorunuzun size belirtmiş olduğu ilaçları mutlaka belirttiği düzeyde kullanarak kesilmesini istediği tarihte ilaçları kesme yoluna gitmeniz gerekmektedir. Ek olarak aspirin gibi ilaçların da operasyondan 2 – 3 hafta öncesinde kesilmesi gerekmektedir. Eğer mevcutta bir hastalığınız ve düzenli olarak kullanmış olduğunuz bir ilacınız bulunuyorsa bunu da doktorunuza belirtmenizde fayda vardır. Operasyon öncesinde cerrahınızın belirttiği noktalara dikkat etmeniz operasyonunuzun daha başarılı ve sonucunuzun daha iyi olmasına yardımcı olacaktır.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25