• BIST 9068.98
  • Altın 2324.567
  • Dolar 32.3719
  • Euro 34.9559
  • Erzurum 9 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Memura esnek çalışma modeli geliyor!

Memura esnek çalışma modeli geliyor!
Hükümet kamuoyunda "kölelik" tartışmalarını ateşleyen "esnek çalışma modelini" kamu kurum ve kuruluşlarındaki çalışanlar için de uygulamaya hazırlanıyor.

Yeni sistem, hükümetin yayımladığı 2018 yılı programında resmen açıklandı. Kamu kesiminde esnek çalışma biçimlerinin uygulanabilirliğinin araştırılması amacıyla 2014-2016 yılları arasında Devlet Personel Başkanlığı tarafından devlet memurlarının çalışma yerleri ve çalışma saatlerinin esnekleştirilmesi projesinin yürütüldüğü belirtilen programda, “Bu projenin de katkılarıyla 2018 yılı içerisinde kamu kurum ve kuruluşlarında esnek çalışma modelleri için hazırlık çalışmaları başlatılacaktır” denildi.

Sözcü gazetesinden Erdoğan Süzer'in haberine göre hükümet kamuda esnek çalışma modelini hayata geçirmek üzere Devlet Personel Başkanlığı'nı sorumlu kurum olarak belirledi.

Başkanlık, esnek çalışmayı hayata geçirmek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ile memur sendika ve konfederasyonlarıyla işbirliği yapacak. Programda esnek çalışma modelinin hayata geçirilmesi için yapılacak işlemlere de yer verilirken, esnek çalışmaya, kamu kurum ve kuruluşlarında etkili bir insan kaynakları planlaması yapabilmek için ihtiyaç duyulduğu ifade edildi. Programda, “Emekli veya görevden ayrılmış liyakat sahibi kişilerin kamuda gönüllü ve ücretli olarak çalışabilmelerine yönelik mekanizmalar oluşturulması için çalışmalara başlanacaktır” denildi.

YÜKSEK PERFORMANSA DAYALI DEĞERLENDİRME DE BAŞLIYOR

Programda ayrıca kamu personeline yönelik performansa dayalı değerlendirme sisteminin en geç 2018'in sonuna kadar olgunlaştırılacağı bildirildi. Programda, kamuda performansa dayalı değerlendirme sistemine yönelik hazırlık çalışmalarının tamamlandığı belirtilirken uygulama için mevzuat taslağının gelecek yılın sonuna kadar işleme konulacağına işaret edildi. Performansa yönelik çalışmalar da yine Devlet Personel Başkanlığının sorumluluğunda olacak ve Maliye, Kalkınma ve Çalışma bakanlıklarıyla koordinasyon içerisinde yürütülecek.

PERSONELİN SORUNU: ÜCRETLER UYUMSUZ

Programda kamu personel rejimindeki sorunlara da dikkat çekildi. Kamuda görevde yükselme konusunun mevzuatta açık ve yeterli bir şekilde tanımlanmadığı, kamu personelinin kurum ve kuruluşlar arasında dengesiz dağıldığı, personel ile ücret düzeyinin hizmetin gerekleriyle uyumsuz olduğu belirtilen 2018 yılı programında, “Bu sorunlar nedeniyle kamu personelinin performansının ölçülmesinde nesnel ve açık standartların geliştirilmesi önem arz etmektedir” denildi. Hükümet performans ve esnek çalışma konusunda memur sendikalarıyla görüşmeler yapılacağına işaret ederken hükümete yakınlığıyla bilinen Memur-Sen'den özellikle esnek çalışma söylentilerine sert tepki gelmişti.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25