• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Erzurum 4 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 13 °C

Memurlara ödül! Resmen açıklandı...

Memurlara ödül! Resmen açıklandı...
Milyonlarca memuru ilgilendiren yeni düzenlemeler yapılacak.Kamuda pozisyonların iş tanımları yapılacak, çalışanların yetkinlikleri belirlenecek.

Hedef ve yetkinlik bazlı performans değerlendirme sistemi oluşturularak başarılı personelin ödüllendirilmesini sağlayacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı Yeni Ekonomi Programı (YEP) makro hedeflerin yanı sıra yediden yetmişe toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren önemli adımları da içeriyor. 

Tasarruf için her yeni doğan çocuğa banka veya katılım finans şirketi hesabı açılacak. Vatandaşın kumbara hesabı uygulamasıyla her yeni doğan çocuğa banka veya katılım finans şirketi hesabı açılacak. Böylece finansal sisteme katılım ve tasarruf erken yaşta teşvik edilecek.
 
KURUMLAR VERGİSİ İNECEK
 
Şirketlere Kurumlar Vergisi indirimi sağlanacak. Vergi oranlarında ve vergi politikalarında yapılacak düzenlemelerle gelirler artırılacak.
 
BAŞARILI MEMURA ÖDÜL
 
Sağlık Bakanlığı ve üniversite hastanelerinin ilaç, tıbbi malzeme ve  tıbbi cihazlarının alımı tek elden gerçekleştirilecek. Kamuda kadro ve pozisyonların iş tanımları yapılacak, çalışanların  yetkinlikleri belirlenecek, norm kadro çalışmaları gerçekleştirilecek, iş tanımı  ve yetkinlikler dikkate alınarak norm fazlası personelin yeniden yerleştirilmesi  yapılacak. Hedef ve yetkinlik bazlı performans değerlendirme sistemi  oluşturularak başarılı personelin ödüllendirilmesini sağlayacak "Kamu İnsan  Kaynakları Yönetim Sistemi" kurulacak. Toplu kamu alımları yoluyla kamu kaynaklarının etkin kullanımının  sağlanması ve merkezi tedarik hizmetlerinin geliştirilmesi için Devlet Malzeme  Ofisinin merkezi tedarik yapısı güçlendirilecek. Kamu kaynaklarının verimli kullanılması amacıyla iş ve işlemler  dijitalleştirilerek mali yük azaltılacak, bilgi sistemleri birbiriyle entegre  edilecek.
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25