• BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • Erzurum 5 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

MHP KONGRESİ İLE İLGİLİ KARAR VERİLDİ !

MHP KONGRESİ İLE İLGİLİ KARAR VERİLDİ !
Ankara 2. İcra Hakimliği muhaliflerin itirazını kabul etti. Ancak bu haberden çok kısa süre sonra Gemerek'teki mahkeme kurultay için yeni tedbir kararı aldı.

Ankara 2. İcra Hukuk Mahkemesi, muhaliflerin şikayetini kabul etti. Mahkeme, Ankara 25. İcra Müdürlüğü’nün, Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi’nin tedbir kararı nedeniyle kurultayı engellemeye dönük tüm işlemlerinin iptaline karar verdi. Bu karar üzerine Çağrı Heyeti’nin kurultayın toplanacağı yönünde açıklama yapması bekleniyor. Bu gelişme ışığında, MHP’de Pazar günü kongrenin toplanması bekleniyor. Çağrı Heyeti başkanı Ali Sağır, “İtirazın kabulüyle engel kalktı. Allah’ın izniyle Pazar günü olağanüstü kongreyi yapacağız” dedi.

Ancak Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi ise 'Kurultay yapılamaz' kararının halen sürdüğünü açıkladı

MUHALİFLER SEÇİMDEN SONRA HAREKETE GEÇTİ

1 Kasım'daki 26. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi'nin ardından MHP’nin "başarısız" olduğunu savunan muhalifler, olağanüstü kurultay yapılmasını talep etmişti.

Genel başkanlık için adı geçen Koray Aydın, Meral Akşener ve Sinan Oğan'ın başını çektiği muhalifler, 543 delegeden imza toplayarak tüzük değişikliği yapılması için talepte bulunmuştu.

Muhalifler, olağanüstü kurultaylarda genel başkanlık seçilmesine izin vermeyen MHP tüzüğünün değiştirilmesini istedi. Ancak bu değişiklik için de olağanüstü kurultay toplanması gerekiyor.

Tüzük kurultayı için toplanan 543 delegenin talebini ise, MHP yönetimi reddetmişti.
478687.jpg
YEREL MAHKEMEDE ÜST ÜSTE KARARLAR

Bunun üzerine muhalifler, 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne itiraz etti. Mahkeme ise, kayyum heyeti oluşturularak olağanüstü kurultay toplanmasına karar verdi. 3 kişilik çağrı heyeti, yani kayyum ise 15 Mayıs'ta olağanüstü kurultayın toplanması kararını verdi.

MHP Genel Merkezi ise bu kez Yargıtay nezdinde girişimde bulundu. Ancak Yargıtay önceki gün Mayıs ayı içinde kararını açıklayacağını duyurdu.

MHP yönetiminin ikinci hamlesi ise Gemerek Sulh Hukuk mahkemesine başvurmak oldu. Yönetim, kayyum atanması kararının yanlış olduğunu öne sürerek sürecin durdurulmasını istedi. Karar lehlerine çıktı ve kurultayın yapılmaması yönünde karar alındı.

4523453.jpg

MHP, Gemerek'in kararının ardından Ankara 25. İcra Dairesi'ne başvurarak kararın uygulanmasını ve önlemlerin alınmasını istedi. 25. İcra Dairesi ise talebi kabul ederek Ankara Valiliği'ne bir yazı gönderdi ve Yargıtay kararı çıkmadan, 15 Mayıs Pazar günü yapılması planlanan kurultaya izin verilmemesini istedi.

2. İCRA'DAN HEMEN SONRA GEMEREK

Bu kararlara muhalifler, Ankara 2. İcra Hakimliği'ne başvurarak itiraz etti. 2. İcra Mahkemesi ise muhaliflerin kararını kabul ederek 15 Mayıs, yani bu pazar günü, kurultayın yapılmasının önünü açtı.

Ancak dakikalar sonra Gemerek'ten bir karar daha geldi.  Gemerek Sulh Hukuk mahkemesi, muhaliflerin yaptığı başvuruyu reddederek kurultayın yapılmamasına bir kez daha karar verdi.

SON KARAR NE?

Hukuki olarak son karar kurultayın yapılmaması durumunda olsa da muhalifler, Gemerek'in kurultay sürecini sadece usul yönünden incelemeye yetkisi olduğunu belirterek Ankara 2. İcra'nın kararının geçerli oldğunu belirttiler.

Gemerek, muhaliflerin itirazlarının yanlış mahkemeye yapıldığını ve itiraz sürecini aştıklarını gerekçe göstererek kararını vermişti. Gemerek'in son kararını hayata geçirebilmesi için bir İcra Hakimliği'nden karar aldırması gerekiyor. Ancak pazar gününe kadar bu kararın nasıl aldırılabileceği ise merak konusu. 

GÖZLER YARGITAY'DA

Hukuk Mahkemeleri Usul Kanunu'na göre, geçerli olan karar Ankara 2. İcra Dairesi'ninki.

Ancak NTV canlı yayınında kararları değerlendiren Prof. Dr. Ersan Şen ise şu yorumu yaptı: "Toplanırsa usule aykırı hareket edilmiş olur. Toplanabilir ama önemli olan hukuki geçerliliği. Siz tüzük değişikliğine gitmek istiyorsanız, Yargıtay süreci beklenecek. Hukukun dediği olur. İş mahkemelik olmuşsa karar kesinleşmeden infaza giremezsiniz. 

Bu kararlarla yetki tartışmaları yapılır. Bu kararla infaz mümkün değildir. Bu karar kesinleşmeden kurultayın yapılması mümkün değildir. Hukukun dediği olmalıdır. Yargıtay'da tarihi bir sorumluluk vardır.  Mesele çok zorlandı, insanların aklı çok karışık. Karar veren mahkemeleri de yıpratmamak lazım.Yargıtay'da tarihi bir sorumluluk var. Nihai kararı o vermelidir."

ADAYLAR ARKA ARKAYA ÇIKTI

MHP'de 21 Kasım 2015'te Sinan Oğan, 28 Kasım 2015'te Koray Aydın ve 30 Kasım'da da Meral Akşener genel başkanlığa aday olduğunu açıklamış ve tüzük değişikliği kongresi yapabilmek için delegelerden imza toplamaya başlamıştı.

PAZAR GÜNÜ KURULTAY YAPILACAK MI?

Bu kararla 15 Mayıs Pazar günü kurultayın toplanması için bir engel kalmadığı belirtiliyor.

Muhalifler de bu kararın çıkması durumunda pazar günü kurultayı gerçekleştireceklerini belirtmişti.

MHP GENEL MERKEZİ: KURULTAY YAPILAMAZ

MHP Genel Merkez avukatı Bulut, "Söz konusu ihtiyati tedbir kararları gereğince 15 Mayıs 2016 tarihinde yapılacağı ilan edilen kurultayın yapılması hukuken mümkün değildir'' dedi.

MHP avukatı Yücel Bulut bir açıklama yaptı:

''Söz konusu ihtiyati tedbir kararları gereğince 15 Mayıs 2016 tarihinde yapılacağı ilan edilen kurultayın yapılması hukuken mümkün değildir. Adı geçen Ankara 2. İcra Mahkemesi hakiminin kimliği ve mazisi genel merkezimizce çok iyi bilinmektedir. Hafta mesaisinin bitimine sayılı dakikalar kala açıklamış olduğu kararla hangi amaca hizmet ettiği de yine tarafımızca çok iyi bilinmektedir. Bir haftadır düzenli olarak dava yoluyla önüne gelmemiş olan tedbir dosyalarını yetkisi olmaksızın temin eden ve inceleyen mahkeme hakimi hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na gerekli şikayetler gerçekleştirilecektir.

Kurultay kararı kesinleşmeden uygulanamaz. Adı geçen icra mahkemesi hakiminin adı genel merkezimizce bilinmektedir. 1 haftadır düzenli olarak dava yoluyla önüne3 gelmemiş olan tedbir doslarını yetkisi olmadan inceleyen mahkeme hakkında HSYK'ya gerekli şikayetler gerçekleştirilecektir. Mesai bitimine 1 saat kala tesis ettiği karar bizleri şaşırtmamıştır. İhtiyati tedbir kararlarının icraatı mahkeme yazı işleri müdürleri tarafından da yapılabilmektedir. Yasal olmayan yollarla üst kurul delegelerimizi kongre alalnına davet edenler suç işlemektedir. Kongre çağrılarını itibar etmeyeceklerini düşünüyoruz.''



http://www.haber3.com/mhp-kongresi-ile-ilgili-karar-verildi-3968528h.htm#ixzz48YB8Zvv1

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25