• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Erzurum 8 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

MHP Milletvekili Aydın: Başka Bir Özgecan Vakası Yaşamayalım

MHP Milletvekili Aydın: Başka Bir Özgecan Vakası Yaşamayalım
MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan vakasının benzerinin Erzurum'da yaşanmaması için Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne ulaşımda gerekli alt yapıyı yerine getirmesi çağrısında bulundu

Seçim çalışmaları kapsamında Erzurum Teknik Üniversitesi'ni (ETÜ) ziyaret edenmilletvekili Aydın, öğrencilerle kantinde sohbet etti. Üniversite öğrencilerinin problemlerini dinleyen Aydın, problemlerin çözümü konusunda elinden geleni yapmaya çalışacağını belirtti. Öğrenciler, dersliklerin şehir merkezine uzak bir noktada bulunmasından dolayı, yurtla kampüs arasında toplu taşıma sıkıntısı yaşadıklarını anlattı. Öğrencilerin sorunlarını dinleyen Milletvekili Aydın, şunları kaydetti: "Üniversite kantininde geleceğimizin teminatı olan gençlerimizle muhabbet edip, sıkıntılarını dinledik. Üniversite öğrencilerinin temel problemi; şehir merkezine uzak olan dersliklere ulaşımda yaşadığı sıkıntılardır. Özellikle otobüslerin sefer sayılarından şikayetçi olan öğrenciler derslere zamanında gidemediklerini, belediyenin yeteri kadar sefer yapmadığını söyledi. Öğrencilerin temel problemlerinden biri de üniversite güzergahında yeterli ışıklandırmanın sağlanamaması. Akşam derslerinden çıkan öğrenciler evlerine ve yurtlarına giderken yetersiz ışıklandırmadan dolayı tedirgin olmaktadır. Acısı hala tazeliğini koruyan ve yüreğimizi kanatan 'Özgecan Arslan' gibi acıların yaşanmaması için bu sorun derhal giderilmelidir. Öğrenciler belediyenin gerekli altyapı hizmetlerini hala ulaştırılmadığını söylüyorlar. Olumsuz manzaralar, yetersiz hizmetler öğrencileri okullarından soğutmuş durumda." 

Aydın, Türkiye'nin temel problemlerinden birisinin de işsizlik olduğunu sözlerine ekleyerek, "Henüz lise çağlarında olan gençlerimiz bile gelecek kaygısı taşımakta ve kendisine potansiyel bir işsiz gözüyle bakmaktadır. Bu kaygılarla öğrenim gören pırıl pırıl gençlerimiz, eğitim ve öğretimdeki problemlerle başa çıkmaya çalışmakta ve geleceklerinde büyük bir belirsizlik görmekteler." diye konuştu.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25