• BIST 9695.16
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Erzurum 20 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C

MHP'DE KRİTİK GÜN ! MUHALİFLER TOPLANDI

MHP'DE KRİTİK GÜN ! MUHALİFLER TOPLANDI
MHP'li muhalifler olağanüstü kurultayın yapılması planlanan otelin çevrisinde toplanırken, polis ekiplerinin de önlem aldığı görüldü.

MHP'li muhalifler kurultayın yapılması planlanan otelin yakınlarında toplandı. Polis otel çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. MHP'li adaylar Akşener, Aydın, Oğan ve Özdağ konvoyla kurultay yapmak istedikleri otele geldi.

MHP'de kurultay krizi devam ediyor... Delegeler, Sabah saatlerinden itibaren kurultay için toplanmaya başladı.
Kurultayın yapılmasına izin verilmeyeceğini açıklayan Ankara Valiliği'nin talimatı üzerine polis, Büyük Anadolu Oteli'ne çıkan yolları barikatlarla kapattı. Polis geniş güvenlik önlemleri alırken, 3 TOMA da çıkabilecek olaylara karşı hazır bekletiliyor. İşte kurultay krizinde son durum...

57381b08c03c0e64fc0d67fd.jpg

ORTAK BİLDİRİYİ YUSUF HALAÇOĞLU OKUDU

MHP'li muhaliflerin ortak bildirisini Yusuf Halaçoğlu okudu. Bildiride, "MHP sahipsiz değildir, son sözü genel başkanlar değil kurultaylar söyler" denildi.  Halaçoğlu'nun okuduğu bildiride "Tanık olduğumuz sürece genel merkezin talebiyle, AKP'nin kolluk kuvvetleri kurultay yapmamızı engellemektedir. Kurultay kolluk gücüyle engellenmektedir. Türk demokrasisi ve hukuk sarsılmıştır. Hukukun üstünlüğü çiğnenmiş adalet duygusu yaralanmıştır. Hükümet yargıya darbe yapmıştır. Anayasa ve hukuk düzeni askıya alınmıştır. Hiç kimse boşuna beklemesin, avuçlarını ovuşturmasın. Son sözü genel başkanlar değil kurultay söyler" ifadeleri yer aldı.

573830a1c03c0e64fc0d6907.jpg

YARGITAY KARARI BEKLENECEK

MHP'de genel başkan adayları 'İrademizi ortaya koyacağız. Polisle karşı karşıya gelmeyeceğiz" mesajı veriyor. 4 başkan adayının toplantısından Yargıtay kararının beklenmesi yönünde görüş çıktığı belirtiliyor. 

ÖZDAĞ POLİS BARİKATINA ÇIKTI

MHP'li Ümit Özdağ'ın polis barikatının üzerine çıkarak, kalabalığa geri gitmesi ve ön tarafta yer açılması için uyarıda bulunduğu görüldü. MHP'li Yusuf Halaçoğlu da elindeki megafonla kalabalığa uyarılarda bulunarak, bir açıklama yaptı.

57383716c03c0e64fc0d698c.jpg

Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı bölgede genel başkan adaylarının bekleyişi sürüyor. Muhaliflerin bir konuşma yapması beklenirken, polis barikatının açılmaması halinde içeriye girmeye çalışmayacakları ve hazirun tutanağı ile kurultaya gelen delegelerin sayısının tespit edilmesinin amaçlandığı belirtiliyor.

4 muhalif aday polis noktasına ulaştı. Kalabalığın geriye doğru çekilmesini istiyorlar.

57382dc567b0a91f5482a2c3.jpg

Genel başkan adayları, miting alanına dönüşen bölgeden geçerek polis bariyerlerinin önüne doğru ilerledi.

Alanda üst kurul delegelerinin imzaya beklendiği anonsu yapıldı. Bir "hazırun" defteri de hazır tutuluyor, delegelerden buraya geldiklerine dair imza alınacak. Alanda "Bahçeli istifa", "Yönetim istifa" ve "Alparslan Türkeş'in askerleriyiz" şeklinde sloganlar da duyuluyor.

57382dc567b0a91f5482a2c9.jpg

YUMRUKLU KAVGA YAŞANDI

Dünden bu yana Ankara'ya gelen partililer nedeniyle otel çevresi miting alanına döndü. Partililer arasında görüş ayrılığının bir noktada kavgaya dönüştü görüldü. Yumruklu kavga kameralara takıldı. 

Muhalifler Ankara'da yaklaşık 800-900 delegenin kendilerine destek için beklediği iddiasında. Otel çevresinde imza toplama çalışması yürütülüyor.

57382839c03c0e64fc0d68aa.jpg

TRAFİK KİLİTLENDİ

 MHP'li 4 aday Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ'ın kurultayyapmak istedikleri Büyük Anadolu Oteli'nin bulunduğu Ankara Esenboğa Havalimanı yolu yoğunluk nedeniyle trafiğe kapandı. Havalimanı girişinde MHP'li delegeler ve partililerin oluşturduğu kalabalık ve araç yoğunluğu nedeniyle trafik kilitlendi. 

57382dc567b0a91f5482a2d9.jpg

Muhalifler kongre salonuna giremedikleri dair tutanak almaya çalışıyor. 

Meral Akşener, Sinan Oğan, Ümit Özdağ ve Koray Aydın saat 10.20 sularında salonun önünde delegelerle bir araya geldi.

57382dc567b0a91f5482a2cd.jpg

OĞAN'IN OFİSİNDE BULUŞULDU

Sabah saatlerinde Sinan Oğan'ın Öveçler'deki ofisinde bir araya gelen Akşener, Aydın, Özdağ ve çağrı heyeti son bir değerlendirme yaptı. 

OTELİN GİRİŞİ SABAH KAPATILDI

Bugün sabah saatlerinde Esenboğa Havalimanı güzergahında bulunan otelin girişi, mahkemenin tedbir kararına istinaden Ankara Valiliğinin talimatı doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından barikatlarla kapatıldı. Kurultayın yapılması planlan otele girişlerine izin verilmeyen gruplar, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Eğitim Merkezi girişinde bekledi.

ÜLKÜ OCAKLARI TÜRKEŞ'İN MEZARINA GİTTİ

MHP'de olağanüstü kurultay tartışmaları sürerken Ülkü Ocakları mensubu yaklaşık 200 kişi, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kurucu Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş'in kabri başında bir araya geldi. Grubun daha sonra kabrin girişini araçlarla kapattığı görüldü.

Polis ekipleri, Bahçelievler kavşağından itibaren Türkeş'in kabrinin çevresi ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne giden yollarda yoğun güvenlik önlemi aldı.



http://www.haber3.com/mhpde-kritik-gun-muhalifler-toplandi-3968681h.htm#ixzz48iHYiRXW

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25