• BIST 9050
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • Erzurum 10 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

''MHP’NİN OYLARI AKŞENER’LE ARTACAK''

''MHP’NİN OYLARI AKŞENER’LE ARTACAK''
Merkez sağ için yapılan son siyasi anketten çok ilginç sonuçlar çıktı. Meral Akşener, Bülent Arınç ve Abdullah Gül'ün muhtemel oyları şaşırttı.

Avrasya Kamuoyu Araştırmalar Merkezi’nin (AKAM) “Merkez Sağda Yeni Oluşumlar ve Genel Gündem Araştırması” anketinde, yeni siyasi oluşumlar, başkanlık sistemi ve olası erken genel seçimlere ilişkin önemli sonuçlar ortaya çıktı.

Milliyet gazetesinden Namık Durukan'ın haberine göre Cumhurbaşkanlığı ve 7 Haziran seçimlerinin en başarılı araştırma kuruluşları arasında gösterilen AKAM’ın 24 il, 60 ilçede bin 214 kişi ile yüz yüze yaptığı anket çalışmasında Meral Akşener’in MHP Genel Başkanı olması halinde siyasi dengelerin tümden değişeceği görülüyor. Ankete göre Akşener MHP genel başkanı seçilirse; Ak Parti’den 4.5, CHP’den 2.3, HDP’den 0.2, Meclis dışındaki diğer partilerden ise 0.8 puan oy alıyor. Akşener’in genel başkan olduğu MHP’nin yüzde 20 sınırını zorlayabileceği belirtiliyor. 

Sinan Oğan’ın seçilmesi halinde iktidar partisinden 2.2 oy alınabileceği, Ümit Özdağ’ın seçilmesi halinde bu rakamın yüzde 3’e yükseleceği belirtiliyor. Koray Aydın’ın seçilmesi halinde MHP’nin milletvekili sayısının artacağı ancak AK Parti’nin iktidarını koruyacağı sonucu çıkıyor. Akşener’in yeni parti kurması halinde ise yüzde 10 barajını zorlayabileceği sonucuna ulaşıldı.

Gül ve Arınç parti kurarsa?

Ankete göre, yeni parti kurma yönünde çalışma yaptıkları ileri sürülen Abdullah Gül ile Bülent Arınç, seçime girmeleri halinde yüzde 8 oranında oy alabilecek. Yeni partinin barajı geçmesi halinde hem MHP hem de HDP’nin baraj altında kalabileceği belirtiliyor. 

Ankette başkanlık sistemine yüzde 35 evet, yüzde 45,7 ise hayır çıktığı, kararsızların oranının 19,3 olduğu kaydediliyor. Kararsızların dağıtılması halinde evet diyenlerin oranı yüzde 43,37’de kalırken hayır diyenlerin aranı ise 56,63’e çıkıyor. 



 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25