• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • Erzurum 10 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Milletvekili Aydemir: ‘Allah Birlik Ve Beraberliğimizi Daim Kılsın’

Milletvekili Aydemir: ‘Allah Birlik Ve Beraberliğimizi Daim Kılsın’
Danışma kurulu Toplantısında AK Davayı anlatan Milletvekili Aydemir, ‘Bu davayı taşımak öyle bir mesuliyettir ki, hesabı hakka verilir ancak.

Bu davayı ifade etmek öyle bir sorumluluktur ki, ödülü haktan beklenir ancak. Sıradanlık yok, basitlik yok, acizlik yok, yorgunluk yoktur bu davanın kitabında.. Sen yoktur, ben yoktur, hatta biz bile yoktur. Var olan sadece haktır..Ve bu davanın yegane adresi de budur.” dedi.AK PartiErzurum İl Danışma Kurulu, AK Parti’nin 14’üncü Kuruluş Yıldönümü gündemiyle toplandı. Danışma Kurulu Platformuna AK Parti Erzurum Milletvekilleri Adnan Yılmaz, Zehra Taşkesenlioğlu, İbrahim Aydemir, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti il Teşkilatı mensupları ile çok sayıda partili katıldı.

YEŞİLYURT’UN SUNUMU

Danışma Kurulu’nda konuşan AK Parti il Başkanı Fatih Yeşilyurt, AK Parti hareketinin 14 yıllık sürecini paylaştı. AK Parti hareketinin Türkiye’de sosyal ve ekonomik alanda çağlarüstü hizmet ürettiği, kaybolmaya mahkum edilmiş değerleri yeniden ihya ederek, millet-devlet dayanışma ve kaynaşmasını sağladığını belirten Yeşilyurt, AK Parti’nin bir değişim ve dönüşüm sürecine öncülük ettiğini söyledi.

SEKMEN AK FELSEFEYİ ANLATTI

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti’nin kuruluş felsefesini anlattı. AK Parti’nin ‘önce insan’ eksenli bir siyasi zihniyeti temsil ettiğine vurgu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen, bu anlayışın yerel yönetimlerde kendini ifade ettiğini, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin ürettiği hizmetlerle dadaşlara çağdaş hizmetler sunduğunu kaydetti.

ALLAH BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ DAİM ETSİN

AK Parti Milletvekilleri adına söz alan Milletvekili İbrahim Aydemir, Danışma Kurulu toplantısındaki konuşmasında, terör olayları dolayısıyla canlarını feda eden şehitlere rahmet niyazında bulundu, yaralılara acil şifalar dileyerek, ‘Şühedayı rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin.’ duasını paylaştı.

AYDEMİR’DEN AK DAVA TARİFİ

Milletvekili Aydemir, ‘AK Parti, Hak boyutunda manalandırılacak bir davanın ifadesidir. Bir dava partisidir. Bu dava, ‘Lekad Halaknal insane fih ahseni takvim’ hakikati üzerindedir. İnsanı yaradılmışların en şereflisi olarak gören bir hakikat üzerinedir. Yaradılanı yaradandan ötürü sevme hakikati üzerinedir. Haliyle AK Parti hareketi, yalnızca bir siyasi hareketi değil, kutlu bir dirilişi temsil eder. Ve bu davanın mensubiyeti oy değil, gönül iledir. Ve altını çizerek vurguluyorum, AK Parti bir davanın, insanı eşrefi mahlukat olarak gören bir yüce davanın ifadesidir.’ dedi.

HAK RIZASI İÇİN HALKA HİZMETE NEFİSLERİNİ FEDA EDENLER

AK Parti davasının özünden ve temelinden bahseden Milletvekili Aydemir, ‘Temeli insan sevgisi, vatan aşkı ve hizmet olan bir AK Dava’dan bahsediyoruz. Bu davaya gönül adayanlar, bu davada gönüllerini birleştirenler nefislerinden feragat, hayatlarından fedakarlık edenlerdir. Hak rızası için halka hizmete nefislerini feda edenlerdir.” kaydını düştü.NEDİR AK DAVA?Milletvekili Aydemir, ‘Öncelikle partimizin ifade ettiği AK Davayı tarif edelim. Nedir AK Dava.. Allahtan başkasına kulluk etmeyen, hak yolunda kefenini cebinde, şehadetini dilinde bulunduran ve Hak rızasından başka bir şey gözetmeyenlerin mesajıdır Ak Dava.. Gazze’deki bir yetimin, Mymar’daki bir çaresizin, Somali’deki yoksulun, Kerkük’teki mazlumların, Mısırdaki mahsunların feryadıdır AK dava.. Zulmü alkışlamayan, zalimi asla sevmeyenlerin, gelenin keyfi için geçmişe sövmeyenlerin davasıdır AK Dava..Sahabenin duasını, Edibali’nin rüyasını, Osmangazi’nin hülyasını hayata geçirme yolunda iman etmişlerin davasıdır AK dava.. Nerede bir gözyaşı varsa silmeye, nerede bir feryad varsa dindirmeye, nerede bir ah varsa imdadına yetişmeye nefsini amade edenlerin davasıdır AK dava..Ödülünü oyda değil, hak divanında verilecek beratta görenlerin davasıdır AK dava.. Nefis davası için değil, gönüller yapma hesabıyla dünyaya geldiğine iman edenlerin meşrebi, haktan başka yol bilmeyenlerin mezhebi, inancına pranga vurulmuşların yüreklerinde açılmış yaraları onaranların merhemidir AK Dava..” diye konuştu.

ERDOĞAN ÖNDERLİĞİNDE KUTLU DİRİLİŞ

AK Dava’nın 2001’de millet için, vatan için kutlu bir diriliş olarak Türk Siyasi hayatına girdiğini, Kurucu Lider Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Türkiye için Dünya ölçeğinde bir vizyon oluşturduğunu ifade eden Milletvekili Aydemir, AK Parti davasının bir vicdan ve gönül davası olduğuna işaret ederek, ‘Bu hakikat, kurucu liderimizin Türkiye için çizdiği ufukta, 14 yıllık süreçte kendini en çarpıcı biçimde ortaya koymuştur. Yer yüzünde mazlumların sesi ve hamisi olan bir Türkiye vardır. Sağlık’tan Eğitime, Enerji’den Tarıma, Ulaşımdan turizme, Spor’dan Kültür’e değgin, hayata dair her unsuruyla kalkınma ve gelişme sorununu yenmiş, Dünya’nın ekonomik olarak en büyük 10 ülkesi içine giren bir Türkiye vardır.” dedi.

13 YILLIK SÜREÇ VE ERZURUM

Konuşmasının bir bölümünde AK Parti iktidarının 13 yıllık süreci çapında Erzurum’da hayata geçirdiği yatırım ve hizmetlere de atıfta bulunan Milletvekili Aydemir, ’Bugün ikinci üniversitesine kavuşmuş, eğitim yerleşkesine sahip on ilden biri olan Erzurum’dan bahsediyoruz. Bölge Eğitim Hastanesi’nden Sağlık kampüsüne, tüm bölgeye hizmet veren 112 Acil Komut Merkezinden hava ambulanslarına kavuşmuş bir Erzurum’dan söz ediyoruz. Kış Turizminde devasa yatırımlarla dünyanın en büyük 10 kış turizmi merkezi haline getirilmiş bir Erzurum’u konuşuyoruz. Türkiye’nin 4’üncü büyük havalimanına sahip olan, 699 kilometrelik duble yol ağına kavuşan, Lojistik Merkeziyle demiryollarında merkez haline gelen, hızlı tren projesinin hayata geçirilmekte olduğu bir Erzurum’u dile getiriyoruz. BTC’den TANAP’a Avrupa’nın bir Enerji koridoru halinde şekillendirilmiş bir Erzurum’u ifade ediyoruz. Tarımda Doğu Anadolu Kalkınma Projesi, DAP’ın merkezi olan, bölge tarım karizmasını kaydeden bir Erzurum’u aktarıyoruz. Hasılı 13 yılda Cumhuriyet Tarihinin en büyük hizmetlerini almış bir Erzurum’u tarif ediyoruz. Bunların her biri AK eser, AK abide ve AK ufuktur.’vurgusunu yaptı.

AK DAVA VE İNANÇ HÜRRİYETİ

AK Hizmet Davasının Türkiye’de gerçekleştirdiği ve hayata geçirdiği en büyük eserin İnanç Hürriyeti olduğunu kaydeden Aydemir, ‘Biz 13 yılda bu ülkeye Sağlıktan, Eğitime, Tarımdan sanayiye, ulaşımdan enerjiye kadar, hayal ötesi ve çağlarüstü eserler kazandırmış bir hareketin mensuplarıyız. Biz inancından ötürü horlanan, kamu hakları ellerinden alınan mazlumlara haklarını teslim etmiş bir davanın mensuplarıyız. Biz ufku hak olan bir gönül birlikteliğinin ortağıyız. Vaadlerle değil, yalanlarla asla değil, yaptıklarıyla halkın huzuruna çıkacak kadar yüzü ak, alnı açıkların partisiyiz.Kızlarımızın iffet sembolü başörtülerine el ve dil uzatanlara, alın bu başörtüsüyle yüzünüzü örtün ve ayıbınızdan kurulun diyen bir dirayetin sembolüyüz. “ dedi.

ÜSTAD NECİP FAZIL ÖRNEĞİ

Konuşmasının bir bölümünde, AK Dava hizmet yolunun meşaggatli, çileli bir yol, vardığı adresin ise hakka adanmış gönüller olduğunu kaydeden Milletvekili Aydemir, Üstad Necip Fazıl’ın bir Büyük Doğu Konferansındaki vurgusunu hatırlattı. Aydemir, ‘Üstad Necip Fazıl istanbul’da büyük Doğu’yu anlattığı konferansında, katılımcılara, ‘ size mukaddes bir davayı anlatacağım’, dediğinde, arka sıradan bir dinleyici, ‘ üstadım seni dinlemek için felanca ilden meşaggatle geldik, anlat’ diyince Üstad, ‘elbette geleceksiniz, bu dava hak davasıdır. Elbette meşagat çekeceksiniz’ cevabını verir. Şimdi bizim halimiz de budur. Yoluna da, çilesine de, meşaggatine de kurbanız. Ve nefsimizi adayanlardanız’ dedi.SOKULLU MEHMET PAŞA TEŞBİHİMilletvekili Aydemir, ‘7 haziran seçimlerinde Türk Siyasi vizyonunda iki cephe vardı: AK Parti ve diğerleri..İnanca vurulmuş prangaları parçalayan, bu ülkeyi 28 şubat lekelerinden arındıranlara karşı ortak bir cephe vardı. Bu davanın hakça olan keyfiyetini değiştiremediler, ne ki milletvekili sayısında kısmi bir düşüşe yol açtılar. Ve bunu bir zafer saydılar. Onlara Kanuni Sultan Süleyman devrinin meşhur Sadrazamı olan Sokullu’nun Venedik elçisine verdiği cevabı teşbihlendiriyoruz buradan. Biz inanca vurulan setleri yıktık, kalkınmamışlık mahkumiyetine son verdik. Şer cephesinde birleşenler ise sadece birkaç mebus kazandılar, ama biz 13 yılda bu halka verdiğimiz hizmetlerle hakkın rızasını kazandık. “ dedi.

ALDANIRLAR BİZİ SUSTU SANANLAR

Konuşmasında, ‘Şimdi, bakın baskın medyaya..Bakın AK davanın AK Bereketini yok etmeye nefsini adamışların tezgahlarına.. Onlar, Ak yüreklerden süzülen AK mesajları susturmaya çalışıyorlar.. Ne ki:Aldanırlar bizi sustu sananlar/Susturulmaz vatan için yananlar..’ ifadelerini kullanan Milletvekili Aydemir, şunları kaydetti: ‘ Nasıl olur ki, hakça mesaj taşıyanlar yorulur? Nasıl olur ki hakka varan yola çıkanlar bezginleşir ve yılar? Nasıl olur ki yeryüzünde zulme karşı göğüslerini siper edenler geri çekilir? Nasıl olur… Yılar mı davası AK olanlar.. Yılar mı ufku Hak olanlar..Mümkün müdür? Bu davayı taşımak öyle bir mesuliyettir ki, hesabı hakka verilir ancak. Bu davayı ifade etmek öyle bir sorumluluktur ki, ödülü haktan beklenir ancak. Sıradanlık yok, basitlik yok, acizlik yok, yorgunluk yoktur bu davanın kitabında.. Sen yoktur, ben yoktur, hatta biz bile yoktur. Var olan sadece haktır..Ve bu davanın yegane adresi de budur.”

YARDIMCISIDIR DOĞRULARIN HAZRETİ ALLAH

Milletvekili Aydemir, konuşmasının son bölümünde, ‘Şairin dediği gibi: İnsana sadakat yakışır görse de ikrah/Yardımcısıdır doğruların Hazreti Allah.. Bizim de tek yardımcımız yüce yaradandır.Bu yol çileli yoldur.. Bin dörtyüz yıl evvel hak davasının mensupları neler çekmişlerdi neler..Ki onlar gökteki yıldız gibiydiler.. Ya biz..onların ahfadı olduğunu iddia eden bizler, bir seçim sonucuyla mı müteessir olacağız.Elbette hayır.. Biz diyoruz ki: Allaha tevekkül edinin yaveri haktır/Naşad gönül bir gün elbet şad olacaktır.” dedi.

YÜZDE ELLİ HEDEFİ

AK Parti’nin aldığı yüzde 41’lik oy oranıyla milli iradenin iktidarda yine AK Parti’yi gördüğünü belirten Aydemir, ‘Biz yüzde ellilere alışmış bir siyasi hareketiz. Erken seçimin yüksek ihtimal oluşturduğu bugünlerde, 2023 yoluna çıkmış bir davanın hedefi yüzde ellileri aşmaktır. İnşallah öyle olacaktır. Bize her türlü şartta desteklerini eksiltmeyen, duaları, niyazları ve gönülleriyle bize güç veren Erzurumlulara ve seçmenlerimize, halka hizmet davasında hiçbir engel tanımayarak köy köy, ilçe ilçe AK Davayı anlatan ve bunu eserlerle ortaya koyan AK Parti Teşkilatlarımıza, Yerel yönetimlerimize kalbi şükranlarımı sunuyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi daim kılsın.’ diye konuştu.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25