• BIST 9557.16
  • Altın 2489.416
  • Dolar 32.4951
  • Euro 34.7968
  • Erzurum 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C

Milletvekili Aydemir’den MÜSİAD istişaresi

Milletvekili Aydemir’den MÜSİAD istişaresi
Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Erzurum, sergilediği pozitif enerji, müsbet yaklaşım ve AK yatırımlarla bölgesinin sosyo ekonomik ufkudur. Bu ufku hep aydınlık tutmaya mecburuz. MÜSİAD bu yolda önemli bir rol üstleniyor ekonomimize katkı sağlıyor.’ dedi.

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği heyetiyle buluşarak, ilin sosyal ve ekonomik hedef ve gidişatı üzerine görüş alış verişinde bulundu, istişare etti. ‘Erzurum’da üretim ekonomisini kalıcı kılmak’ noktasında odaklanan görüşmede yerli ve milli üretim sürecinde il ekonomisinin durumu ele alındı.
Yerli ve milli üretim gündemi
Milletvekili Aydemir, ‘Taner Bayır başkanlığında Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği yönetimiyle bu defa farklı bir toplantı zemini oluşturduk. Otantik Tebrizkapı çarşısında iktisadi gelişmeleri ayrıntısıyla konuşup, “Cari açığa sebep olan kalemlerin yerli üretiminde Erzurum’un yeri ne olur?” sualine cevap aradık.’ değerlendirmesinde bulundu.
Aydemir açıklama yaptı
Görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, Türkiye’nin içinde bulunduğu süreçte, ekonomik faaliyetlerin aksamadan yürütüldüğü, plan, program ve projelerden asla taviz verilmediğini kaydeden Milletvekili Aydemir, ‘Bu Türkiye’nin 2002’den bugüne geldiği konumun ifadesidir. Güçlü ekonomisiyle Dünyanın lider ülkeleri arasında yer alan ülkemiz, bölgesinin de ufkunu belirliyor. Afrin’de dolayısıyla Zeytin Dalı operasyonuyla amaçlanan budur.’ dedi.
Yerli otomobil süreci
Ziyaret sonrasında yaptığı değerlendirmede Yerli Otomobil üretimi konusuna da değinen Milletvekili Aydemir, aralarında Erzurum’un da bulunduğu 22 ilin üretim merkezi olmak adına başvuruda bulunduğunu, Erzurum’un üretim yeri olma konusunda iddialı iller arasında bulunduğunu kaydederek, ‘Sayın Bakanımız Özlü, sürecin işlediği, yerli otomobil kaydında şirketleşme çalışmalarının sürdürüldüğünü açıkladı. 1.5 yıllık bir süreden bahsetti. İnşallah Erzurum bu sürecin sonunda üretim adresi olacaktır.’ İfadesini kullandı.
Israrlı girişim
Gerek TBMM Plan ve Bütçe komisyonu 2018 yılı bütçesi görüşmelerinde ve gerekse TBMM’de düzenledikleri basın toplantılarında Erzurum’un yerli otomobil üretimi için her türlü ekonomik yetenek, imkan ve fırsata sahip olduğu kaydettiklerini hatırlatan Milletvekili Aydemir, ‘Üretim yerinin Erzurum olması konusundaki Israrlı girişimlerimiz devam ediyor. Yerli otomobil Erzurum’da üretilmelidir tezini hep gündemde tutacağız.’ dedi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25