• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • Erzurum -3 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Milletvekili İbrahim Aydemir: "Vakıf Zihniyetimiz Alvarlı Efece Duruştur"

Milletvekili İbrahim Aydemir: "Vakıf Zihniyetimiz Alvarlı Efece Duruştur"
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, “Bizim, Vakıf zihniyetimiz, insanlığa Mevlana’ca sesleniş, insanlık için Yunus’ça niyaz, insanlık uğruna Alvarlı Efe’ce duruştur” dedi.

Milletvekili Aydemir TBMM genel kuruluna seslendi


TBMM Genel Kurulu’nda 2017 Yılı Vakıflar Genel Müdürlüğü Bütçesi üzerinde AK Parti Gurubu adına konuşan Milletvekili Aydemir, ruhunu hakka, canını vatana, varlığını halka vakf edenlerin medeniyeti olarak vurguladığı İslam Medeniyetinde, Vakıf Kültürünün Vahdet ve Tevhid tefekkürünün bir sonucu, varlığını birlikte eritmek, bütünlükte var olmak düşüncesinin eseri olduğunu bertti.


‘Vakıflar, birleyici ve bütünleştirici gönül adresleridir’


Konuşmasına, şehitlere rahmet niyazıyla başlayan Milletvekili Aydemir, “Vakıflarla ilintili bir selamlama yapmak istiyorum. Başta, Sayın Başkanımız olmak üzere yüreğini Hakk’a ve halka vakfeden bütün milletvekillerimizi saygıyla selamlıyorum. Bir özel isim, kelamından çokça istifade ettiğimiz bir mütefekkir, vakıfları tarif ederken şöyle bir niteleme yapıyor, diyor ki: "Vakıflar, birleyici ve bütünleştirici gönül adresleridir." El-Hakk öyledir. Bir başkası ise vakıfları bütünüyle gönül bilgisi olarak tanımlıyor. Biz daha değişik veçheden bakıyoruz ve vakıfları, mübarek coğrafyamızı tarif eden sırrın, millî iradeyi ayakta tutan terkibin ve yüksek terbiyenin ürünü kurumlar olarak niteliyoruz” dedi.


Mevlanaca sesleniş, yunusça niyaz, alvarlı efece duruş


Aydemir, “Vakıf zihniyetimiz, insanlığa Mevlana’ca sesleniş, insanlık için Yunus’ça niyaz, insanlık uğruna Alvarlı Efe’ce duruştur. Zaten, adı üstünde ya vakfetmek, vermek, bağışlamak. Medeniyetimizi bunun üzerine inşa etmişiz şükür ve dimağımızı "Veren el, alan elden üstündür." diye şekillendirmişiz ki böylesi yüksek anlam ifade eden vakıf kurumunu ihdas etmişiz. Beklentisiz muhabbet, karşılıksız iyilik, millî ve manevi değerlere sadakat, millî iradeye vefa ve elbette bu kültürü yaşatmak adına millî ve manevi hassasiyetlere vukufiyet” ifadelerini kullandı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tespitleri


TBMM Genel Kurulu’nda Vakıflar Bütçesi üzerine AK Parti Gurubu adına yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Vakıf zihniyeti üzerine tespitlerini gündeme taşıyan Milletvekili Aydemir, “Bu hâli en iyi, liderimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız ifade ediyor, diyor ki: "Medeniyetimiz bir yönüyle de iyiliğin kurumsallaşmış hâli olarak ifade edebileceğimiz bir vakıf medeniyetidir. Bugün, dünyanın pek çok ülkesinde yaygın şekilde kabul gören vakıf anlayışının kaynağı bu topraklardır. Kendini insanlığa ve hatta tüm mahlukata vakfetme, insanlığın ve mahlukatın yararına çalışma anlayışı, yolda kalmışlardan göçmen kuşlara kadar hayata ve insana dair ne varsa her şeyi içine alan bu muhteşem medeniyet ecdadımızın bize bıraktığı en büyük miraslardan biridir” diye konuştu.


“Bizim farkımız budur”


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir diğer tespitini de paylaşan Milletvekili Aydemir, “Bir başka tarihî tespit daha yapıyor Sayın Cumhurbaşkanımız: "Herkesin sömürmek için gittiği Orta Doğu’ya biz demir yollarımızla gittik, su kanallarımızla gittik, hanlarımızla gittik, çarşılarımızla gittik, en önemlisi birlikte yaşama kültürümüzle gittik; bizim farkımız bu." diyor. Evet, farkımız, 3 kıtaya adalet taşıyan, insan sevgisi taşıyan bu yüce milletin farkı budur: Vakıf medeniyeti ve vakıf kültürü. Şükür, bugün AK anlayış tarafından hayata geçirilen ve desteklenen binlerce vakıf, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu mezra mezra, köy köy, ilçe ilçe taşımaktadır. Vakıf çalışmalarımız dünyadaki mazlumların, çaresizlerin de umut ışığı olmuştur. Bosna’dan Türkmenistan’a, Yemen’den Somali’ye, Balkanlardan Asya’ya, Afrika’ya kadar vakıf elimiz mazlumlara uzanmıştır. Hasılı, AK Parti hükümetlerince vakıflar alanında kaydedilen yatırımlar ve kararlılıkla sürdürülen yaptırımlarla yüzlerce yıl bizi dünyaya hükümran kılan ecdadımızın ruhu yeniden uyanmış, yardımlaşma ve dayanışma adına bir diriliş hareketi başlatılmıştır; farkımız budur, bizim millet olarak yeryüzündeki farkımız da zaten budur” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25