• BIST 9454.03
  • Altın 2500.414
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.8132
  • Erzurum 16 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Mukaddes için karanfil bıraktılar

Mukaddes için karanfil bıraktılar
Mukaddes için karanfil bıraktılar

Erzurum'da 2 gün önce otobüsün altında kalarak hayatını kaybeden İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 1. sınıf öğrencisi Mukaddes Yasan'ın anısına, okul arkadaşları olayın gerçekleştiği yola karanfil bıraktı.

Yakutiye Meydanı'nda toplanan yaklaşık 200 kişilik gurup, trafik terörüne karşı tepkilerini göstermek adına imza topladı. İmza töreninin ardından olayın gerçekleştiği alana sessizce yürüyen gençler, "Trafik terörüne hayır", "Analar ağlamasın", "Başka canlar yanmasın", "Trafik canavarı olmayın" yazılı pankartlar açtı. Yürüyüş esnasında yolda geçen vatandaşlar da alkış ve kornalarla guruba destek oldu.

Olayın gerçekleştiği yola gelindiğinde gurup adına konuşan merhum Yasan'ın sınıf arkadaşı Muhammet Güneş, trafik terörüne tepki göstermek ve Mukaddes'in anısına böyle bir protestoyu gerçekleştirdiklerini söyledi. Yaşanan elim olayı asla unutmayacaklarını ve trafik terörünün sona ermesi için tüm girişimlerde bulunacaklarını aktaran Güneş, "Mukaddes arkadaşımıza vefa borcumuzu ödemek ve bu tür olaylara dur diyebilmek için burada toplandık. Mukaddes için asla sessiz kalmayacağız. Lütfen herkes bu tür olayların yaşanmaması için dikkatli olsun. Trafikte terör estiren şoförlerin evlatları da hayatını kaybedebilirdi. Mukaddes sizin kızınız, sizin evladınız olabilirdi. Lütfen bu feryadımızı duyun. Bizler hepimiz birer Mukaddes'siz. Onun hakkını aramak için olayın takipçisi olacağız. İlgili kurumlara da çağrımızdır. Lütfen bu olaylara karşı önleminizi alın. Eğer bir Mukaddes kardeşim daha bu tür bir olaya kurban giderse tepkimiz daha sert olacaktır. Bunu da belirtmek istiyoruz" dedi.

Öte yandan İletişim Fakültesi Dekanı Uğur Yavuz da, yaşanan elim olayın bir kaza olmadığını, Mukaddes'in ihmal ve dikkatsizlik nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi. Mukaddes'in hakkını her alanda arayacaklarını ve asla suskun kalmayacaklarını aktaran Yavuz, sessiz protestoya katılan tüm öğrenci ve vatandaşlara teşekkür etti. Yavuz, "Hayatını kaybeden öğrencimize Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Bu olayı asla unutmayacağız. Onun hakkını savunmak ve bu tarz olayların bir daha gerçekleşmemesi asla suskun kalmayacağız" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından eyleme katılan öğrenci ve vatandaşlar, Mukaddes'in anısına kaza alanına karanfil bıraktı.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25