• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Erzurum 6 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

MURAT KARAYILAN'IN İDDİASINA YANIT GELDİ !

MURAT KARAYILAN'IN İDDİASINA YANIT GELDİ !
PKK'nın liderlerinden biri olan Murat Karayılan'ın Hakkari iddiasına askerlerden fotoğraflı yanıt geldi.

Terör örgütü PKK liderlerinden Murat Karayılan'ın “Davutoğlu'nun 'terörün belini kırdık' demesi gülünç bir şeydir. Madem 'belini kırdık' diyorsunuz; o zaman buyurun karayoluyla Çukurca ilçesine gelin veya şimdi Beytüşşebap'ın en yakınındaki bir tepeye çıkıp etrafa bakın. Eğer Çukurca ile Hakkari arasındaki yolu Türk devleti olarak açıp da çalıştırabiliyorsanız size 'bravo' derim.

Böyle palavralarla, halktan her şeyi gizleyerek oy hesapları yapmak beyhude bir çabadır” şeklindeki açıklamasına güvenlik kaynaklarından fotoğraflı yanıt geldi. 1 Ekim'de çekildiği anlaşılan fotoğraflarda Mehmetçiğin Beytüşşebap'ın dağlarında, üs bölgelerinde nöbetleri sırasındaki duruşları yansıtılıyor. PKK'nın sıkıştığını belirten güvenlik kaynakları, “Türk Silahlı Kuvvetleri, güvenlik kuvvetlerimiz, emniyet güçlerimiz Beytüşşebap'ta her yerde her tepededir. Başka söz gerek yoktur. Palavra kime aittir? Karayılan ve katilleri nerededir? Sadece konuşmasındaki çelişkilere bakılsa bile PKK'nın ne durumda olacağı açıkça görülecektir. Bu tür yalanlarla Kürt kökenli vatandaşlarımıza hem gözdağı vermeye çalışmakta, hem de kendisine, sözde Serhat eyaletinde, Cilo'da, Şırnak'ta kafa tutup telsizden isyan eden sözde liderlerine aba altından sopa göstermektedir. 'Sıkıysa gelin siz çarpışın. İran'da keyif yaparak emir vermekle bu işler yürümez' diyecek kadar ileri giden sözde eyalet liderleri Karayılan'ı psikolojik olarak çökertmiştir” dedi.

 

 

İŞTE O TEPEDEN GÖRÜNTÜLER - FOTO GALERİ

 

 

Güvenlik kaynaklarının verdiği bilgiye göre, Beytüşşebap bölgesinde geçtiğimiz Pazar günü yapılan hava destekli operasyonda ise bölücü terör örgütü mensubu teröristler çok sayıda kayıp verdi. Örgütün kullandığı 8 mağarada yapılan aramalarda, 12 AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, 2 av tüfeği, 3 roketatar sevk fişeği, 6 roketatar mühimmatı, 220 adet 7,62 mm mühimmat, 126 adet 5,56 mm mühimmat, 17 adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 6 çuval amonyum nitrat (65 kg), 2 kg plastik patlayıcı madde, 2 dürbün, 720 adet av tüfeği fişeği, 4 el telsizi, bir büyük telsiz, bir adet telsiz şarj cihazı, 2 adet 10 kg.lık bidon içerisine hazırlanmış patlayıcı düzeneği, 50 adet mekanik fünye, çok sayıda yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildi.

 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25