• BIST 9079.97
  • Altın 2305.159
  • Dolar 32.3148
  • Euro 35.0942
  • Erzurum 6 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Mustafa Ilıcalı'nın ismi kulislerde Bakanlık için geçiyor..

Mustafa Ilıcalı'nın ismi kulislerde Bakanlık için geçiyor..
2 dönem Erzurum Milletvekili olarak görev yapan ve yaptığı çalışmalarıyla da kamuoyu desteği alan Mustafa Ilıcalı'nın ismi kulislerde bakanlık içi geçiyor. Posta Gazetesi'nden Candaş Tolga Işık yazdı. İşte o yazı...

Yeni kabine kulisleri (2)

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabine için dün şöyle konuştu: “Şimdi artık partili olmayan bakanlarımızla bir kabine oluşturuyoruz.”

Gel gör ki Cumhurbaşkanı’nın hemen ardından konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, “Eski bakanlar yeniden kabineye alınabilir... Milletvekillerinden 2-3 isim bakan olabilir” deyince kafalar karıştı.

Cumhurbaşkanı’nın “partili olmayan” isimlerden kastı sadece milletvekillerini değil de tüm parti üyelerini kapsıyorsa büyük bir sürpriz liste geliyor demektir.

Dün konuştuğum bazı AK Partililer Erdoğan’ın “partili” ifadesinden kastının sadece 24 Haziran’da seçilmiş milletvekilleri olduğunu iddia ettiler.

İşin aslını ancak Erdoğan listeyi açıkladığında ya da pazartesi yeni bakanlar kurulu belli olduğunda öğreneceğiz.

Gelelim yeni kabine kulislerine...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünkü açıklamasının ardından gözler tamamen teknokrat adaylara çevrildi.

Şu ana kadar en çok adını duyduğum bakan adayları Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, Kültür Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Baş müzakerecisi Prof. Mehmet Emin Birpınar, Prof. Mustafa Ilıcalı, Enerji Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez ve Enerji Bakanlığı Müsteşar yardımcısı Alparslan Bayraktar...

ETHEM SANCAK: BEN NEFERİM

Ankara kulislerinde yeni kabine için işadamı Ethem Sancak’ın da adının geçtiğini yazdım. Bu kulis çok konuşulunca dün Ethem Sancak’ı aradım.“Bana ulaşan böyle bir teklif yok. Bugüne kadar bir makam mevki beklentisi ile çalışmadım. Açıkçası böyle bir beklentim de yok. Ben Erdoğan’ın neferiyim, benim için Cumhurbaşkanımızın bana verebileceği en büyük rütbe budur. Yeni kabineye gelince yeni insan bulup çıkarma konusunda Tayyip Erdoğan bir ustadır. Eminim ki Cumhurbaşkanımız ağırlığı genç - yetenekli isimlerden oluşan yeni bir kabine ve parti yönetimi yapacaktır.”

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25