• BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • Erzurum 9 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Nafiz Şahsuvaroğlu Özel Öğrenci Yurdu Açıldı

Nafiz Şahsuvaroğlu Özel Öğrenci Yurdu Açıldı
Erzurum’da hayırsever işadamı Yavuz Nihat Şahsuvaroğlu tarafından yaptırılan 150 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu dualarla açıldı.

Erzurummerkez Hilalkent Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Nafiz Şahsuvaroğlu Özel Öğrenci Yurdu’nun açılışına Erzurum Vali Yardımcısı Ayhan Terzi, BüyükşehirBelediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Palandöken Belediye Başkan Vekili Zafer Bülent Engin, İşadamı Yavuz Nihat Şahsuvaroğlu, Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Başkanı Cemal Şengel ve vatandaşlar katıldı.

Babası Nafiz Şahsuvaroğlu’nun adı verilen yurdun açılışında konuşan İşadamı Yavuz Nihat Şahsuvaroğlu, “Biz kendi şahsımızda bulduğumuz ve layık gördüğümüz her şeyi bütün insanlığa, bütün güzel olması gerekeni paylaşarak, güzelleştiren bir kültürden gelen nesiliz. Bir Erzurumlu olarak dünyanın her yerinde bununla gurur duymuş, bununla birlikte İslama her türlü yatırımı yapmakta hiç çekinmeden her zaman devam etmeye hazır olan bir ailenin ferdi olarak sizinle birlikte elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu dünyanın her yerinde olacak. Ticaret yaptığımız her yerde bunu birlikte yapacağız ve inşallah başarılı da olacağız” dedi.Yurtların önemine değinen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, “Bu güzel eserlere bir güzel eser daha katıldı. Biz inanıyoruz ki buradan yetişen gençler vatanına, milletine ve Peygamberine bağlı olacaktır. Sadece Erzurum ve bölgenin değil İslam aleminin yükselmesinde, dünyaya örnek olmasında çok güzel öğrenciler yetiştireceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.“Bizleri cehaletten eğitim yuvalarında yetişen çocuklarımız kurtaracak” diyen Vali Yardımcısı Ayhan Terzi, “Her şeyin başı eğitim, eğitim olmadağı zaman hiçbir şey olmaz. Başımıza ne geliyorsa eğitimsizlikten ve cahillikten geliyor. Bizler ne kadar eğitimli olursak karşı taraftaki insanlar bizi kandıramaz. Böyle eğitim yuvalarında yetişen kardeşlerimiz bu cahillikten bizleri kurtaracaklardır” diye konuştu.Nafiz Şahsuvaroğlu Özel Öğrenci Yurdu, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve okunan duaların ardından kurdele kesimiyle hizmete başladı.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25