• BIST 9099.03
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • Erzurum 9 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

O bir Dadaş... Korgeneral Zekai Aksakallı Cerablus'ta

O bir Dadaş... Korgeneral Zekai Aksakallı Cerablus'ta
Fırat Kalkanı operasyonunu yöneten Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı Cerablus'a geçti.

 

TSK'nın Suriye'nin Cerablus kentine yapılan operasyonu yöneten Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, Fırat Kalkanı operasyonuna katılan muhalif komutanlarla görüşmek üzere Cerablus'a geçti. AA muhabiri Cem Özdel, CNN Türkcanlı yayınında şunları söyledi: Zekai Paşa öğle saatlerinde Cerablus’a geldi. Burada öncelikle muhaliflerle selamlaştı. Onlara tatlı ikram etti. Daha sonra muhalif liderlerle bir toplantı gerçekleştirdi.

150 KİŞİLİK ÖZEL KUVVET ASKERİYLE HAREKAT BÖLGESİNDE

Harekâtın başlangıcından itibaren Genelkurmay Karargâhı’ndaki Silahlı Kuvvetler Komuta Harekât Merkezi’nde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ümit Dündar ile ilgili komutanlarla kuvvet komutanlıkları hazır bulundu. Harekâtın sahada komutanlığını 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel yönetirken, bölgede Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı ile 150 kadar Özel Kuvvet mensubunun bulunduğu öğrenilmişti. 

DARBE GİRİŞİMİNİN SEYRİNİ DEĞİŞTİRMİŞTİRDİ

Halisdemir, Terzi'nin yanındaki darbeci askerler tarafından şehit edildi.Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı, 15 Temmuz gecesi koruma Astsubayı Ömer Halisdemir'i arayarak Özel Kuvvetleri ele geçirmeye gelen Tuğgeneral Semih Terzi'yi öldürmesi emrini vermişti. Aksakallı'nın Halisdemir'e "Sana, vatanımız ve milletimiz adına tarihi bir görev veriyorum. Tuğgeneral Terzi vatanhainidir, isyancıdır. Onu, karargâha girmeden öldür! Bunun sonunda şahadet var. Biliyorsun seninle 20 yıllık beraberliğimiz var. Hakkını helal et" dediği öğrenilmişti. Halisdemir, bu konuşmanın ardından tabancasını alıp dışarıya çıktı ve ağaçlık alanda saklandı. Halisdemir, darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'yi iki el ateş ederek öldürdü.

 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25