• BIST 9079.97
  • Altın 2307.372
  • Dolar 32.3157
  • Euro 35.0355
  • Erzurum 2 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Öğretmenlerden “Amigurumi örgü” ile farkındalık projesi

Öğretmenlerden “Amigurumi örgü” ile farkındalık projesi
Erzurum’da görev yapan öğretmenler Amigurumi örgü yöntemini kullanarak özel gereksinimli bebekler, hayvanlar ve insan figürleri tasarlayarak farkındalık oluşturdular.

Kazım Yurdalan TOKİ İlkokulu sınıf öğretmenleri Esra Aksoy, Zarife Özkan, Sevtap Burçin Ekinci ve Meryem Eraçıkar E-Guruming isimli eTwinning projelerini Erzurum İl Millî Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz’a tanıttılar. Kuruculuğunu Esra Aksoy’un Bilecik’ten Nazlı Arslan Gül ile yaptığı bu projede öğrenciler velileriyle işbirliği içerisinde amigurumi örgü yöntemini kullanarak el emekleri ile belirli gün ve haftalara uygun özel gereksinimli bebekler, hayvanlar ve insan figürleri tasarlayarak farkındalık oluşturmaya çalışıyorlar. Öğrencilerin belirli gün ve haftalara uygun olarak Web 2.0 araçları ile yapmış oldukları çizimlerden en çok beğenilen 3 tasarım, veliler tarafından amigurumi tekniği ile örülüyor. Öncesinde çevrim içi atölye düzenlenerek velilere tarifler çıkarılıyor ve yapım aşamaları öğretmenler tarafından gösteriliyor.
Ekim ayında Hayvanları Koruma Haftası’nda örülen hayvan figürleri ile başlayan projede, Kasım ayında Lösemili Çocuklar Haftası, Aralık ayında Dünya Engelliler Günü kapsamında ise Beyaz Baston Görme Engelliler Haftasına dikkat çekerek devam ediyor. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında tasarlanıp örülen millî paralimpik yüzücü Sümeyye Boyacı ve ressam Frida Kahlo bebekleri büyük ilgi gördü.
Kazım Yurdalan TOKİ İlkokulu Öğretmeni Esra Aksoy, projede öğrenciler kadar velilerin de aktif olduklarını, velilerin atölyelerde öğrenmiş oldukları bilgilerle farklı el yapımı oyuncaklar da örebildiklerini ve bundan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25