• BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • Erzurum 5 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Okuma yazma seferberliğine Palandöken Belediyesi’nden büyük destek

Okuma yazma seferberliğine Palandöken Belediyesi’nden büyük destek
‘Okuma-Yazma Seferberliği Projesi’ kapsamında Palandöken Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi’nde açılan okuma-yazma kursuna katılan kadınlar, büyük bir heyecanla okuma yazma öğreniyor.

Ekonomik sorunlardan dolayı okuyamayan birçok kadın, Palandöken Belediyesinin açmış olduğu kurslara akın ediyor. Palandöken Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezinde 2013 yılında başlatılan okuma yazma kurslarından 5’i tamamlanarak 600 kursiyer mezun olurken, 2018 yılı için açılan 2 ayrı kurs ise devam ediyor.
Kursa devam eden birçok kadın, aile, ekonomik ve çeşitli sıkıntılardan dolayı okula gönderilmediklerini belirterek, okuma yazma kursları sayesinde rahat bir şekilde alışverişler başta olmak üzere günlük karşılaştıkları sıkıntıları bir bir aştıklarını kaydettiler.
Hastanede bile sıra beklerken artık rahat bir şekilde bunu takip edebildiklerini ifade eden kadınlar, “Günlük işlediğimiz konuların devamını akşam evimizde tekrar ediyoruz. Kimimiz çocuklarıyla kimimiz de torunlarımızla birlikte ders çalışıyoruz. Bu da bizleri son derece mutlu ediyor. Öğrenmenin yaşı yok. Burada 65 yaşında olanlarda var, 25 yaşında olanlarda. Biz çok mutluyuz. Bize bu imkanı tanıdıkları için de Palandöken Belediye Başkanımız Orhan Bulutlar’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.
63 yaşındaki Necibe Cömer’de eşinden izin alarak bu sıralarda ders çalışmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Bizim zamanımızda anneler çocuk doğuruyordu. Bizde onlara bakıyorduk. Zaten okula giden o dönemde fazla kimse yoktu. Bizde gönderilmedik. Ama şimdi böylesi bir imkan getirildi önümüze bizde bu imkan sayesinde okumanın mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.
Okuma yazma seferberliğinde Milli Eğitim ve Halk Eğitimle koordineli bir şekilde çalıştıklarını vurgulayana Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, “Okuma Yazma seferberliği projesi’ kapsamında açtıkları bütün kurslara gösterilen ilginin son derece memnuniyet verici. Bu kurslarda ortaklarımız olan Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlüğümüzün yöneticilerine teşekkür ediyorum. 2013 yılında Yunus Emre Mahallemiz de açtığımız Cumhurbaşkanımızın da adına taşıyan Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi ve Spor Kompleksimizde bugüne kadar kültür, sanat, spor, hobi, el becerisi, meslek gibi birçok alanda 10 bin kişiye 45 branşta Milli Eğitim Bakanlığı ve katılım sertifikalı eğitim vererek mezun ettik. Bu merkezimiz de halen 2 binin üzerin de eğitim alan kursiyerimiz büyük bir heyecan ve zevkle kurslarına devam etmektedir. Okuma Yazma kursumuz ise diğer kurslarımızda olduğu gibi büyük bir heyecanla devam ediyor. Bizim için çok önemli bir kurs olan Okuma Yazma Kursumuz 180 saat sürüyor ve buradan alacakları belge ilköğretim mezunu belgesi olacak. Bu belgeyle ehliyet, açık ortaokul kayıt yaptırabilirler. Yani 5 yıllık eğitime denk bir kurs. Palandöken Belediyesi olarak ortaklarımız olan Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlüğümüzce yapacağımız alan taramasıyla okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızı kurslara katılmaları için teşvik edici çalışmalar yaparak ilçemiz de okuryazar oranını yüzde yüzlere çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25