• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Erzurum 3 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

OLTU’NUN KURTULUŞU COŞKUYLA KUTLANDI

OLTU’NUN KURTULUŞU COŞKUYLA KUTLANDI
OLTU’NUN KURTULUŞU COŞKUYLA KUTLANDI

Oltu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun 97’nci yıldönümü ilçe genelinde yapılan çeşitli etkinliklerle, coşkulu bir şekilde kutlandı. 


Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Hikmet Koçak, Erzurum İl Jandarma Alay Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu ve Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli’nin de iştirak ettiği Kale Meydanı önündeki kutlama programına Oltu dışından da çok sayıda davetli katıldı.

Kale Meydanı'ndaki kutlama töreninde konuşan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kurtuluş etkinliklerine gösterdikleri büyük ilgiden dolayı Oltu halkına teşekkür ederek, “Bugün burada kurtuluş coşkusunu hep birlikte idrak ediyoruz. Türk tarihinin akışını değiştiren Erzurum’un kurtuluşu, milletimizin bağımsızlığı uğruna inanç, kahramanlık ve cesaretle şahlanışının bir simgesi olmuştur.

Bu kurtuluş destanlarından biri de 25 Mart sabahı Oltu’da yaşanmıştır. 25 Mart, milletimizin zor koşullar altında, teknoloji ve silah olarak kendinden kat ve kat üstün düşman kuvvetlerine karşı yazdığı büyük bir direniş destanıdır. Oltu halkı, Ermenilerin zulüm ve işkencelerine karşı milli bir dayanışma ruhu göstererek, tek bir amaç için kenetlenmiştir. Bu amacın adı hürriyettir. Oltulular, Oltu İslam Komitesi ve Oltu Şura Hükümeti olarak 'Ya İstiklal ya da ölüm!' diyerek bu toprakları düşmana mezar yapmıştır. İlçesini cansiperane koruyan Oltulular, bu yüzden Dadaşın kahramanlık ve yiğitliğini temsil eder.'dedi.

 Erzurum tarihinin en şerefli sayfasını oluşturan bu kurtuluş destanının altında milletine bağlılık, özgürlük tutkusu, vatan aşkı ve büyük bir millet olmanın şuurunun yattığını belirten Başkan Sekmen, "Oltu, bünyesinde barındırdığı kaynaklarla şehrimizin turizm ve cazibe merkezleri arasındadır."diyerek, Erzurum'un ilçeleriyle büyüyüp, ilçeleriyle birlikte gelişeceğini belirtti. Kent merkezinde şehrin kalkınması için yapılan bütün hizmetlerin ilçeler için de yapılacağını vurgulayan Başkan Sekmen, "Oltu’nun güzelleşmesi demek, Erzurum’un bölgesinde lider olması demektir. Sizlerin dua ve desteğiyle köyleri, mahallesi, ilçeleriyle birlikte büyüyen 'Rüya Şehir Erzurum’u hep birlikte inşa ve ihya edeceğiz. Sözlerime burada son verirken, vatanı uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum. Kurtuluş Günümüz kutlu olsun.” dedi.

Törenden sonra, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Oltulu Hattat Hasan Çelebi Hoca'nın 'Osmanlıca Hat Sergisi'nin açılışını da yaptı.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25