• BIST 9548.09
  • Altın 2497.112
  • Dolar 32.491
  • Euro 34.543
  • Erzurum 7 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C

ÖLÜM LİSTESİ HAZIRLADI İNFAZ TİMİ KURDU

ÖLÜM LİSTESİ HAZIRLADI İNFAZ TİMİ KURDU
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast için 40 bordo bereliyi 50 bin mermiyle gönderen FETÖ cuntasının, siyasetçi ve gazetecilerin de içinde yer aldığı 9 bin kişilik “ölüm listesi”hazırladığı ortaya çıktı.

Cuntacılara yönelik operasyonlar kapsamında gözaltına alınan asker, polis ve savcılarda ele geçen belgeler arasında ‘gözaltı listesinin’ yanı sıra 9 bir kişilik ‘infaz edilecekler’ listesinin de yer aldığı ortaya çıktı. Cuntanın planına göre, ordu içindeki FETÖ’cü askerler ülke yönetimini ele geçirirken ‘infaz timleri’ de eş zamanlı olarak siyasetçi, polis, hâkim, savcı, gazeteci ve işadamı gibi binlerce FETÖ karşıtını teker teker öldürecekti.

ERDOĞAN İLK SIRADA

 FETÖ’nün ölüm listesini 17-25 Aralık 2013 darbe sürenin başarısız olmasından bu yana hazırladığı ve bu isimlerin kişisel bilgileri ile örgüt aleyhinde yaptıklarını raporladığı öğrenildi. Fişleme yapılırken en önemli görevi ise örgütün bu kurumlara sızdırdığı personel üstlendi.

Ölüm listesinin başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yer alıyor. FETÖ darbenin ilk adımı olarak Marmaris’te istirahat eden Erdoğan’ın oteline özel bir ölüm timi gönderdi. Cumhurbaşkanın ihaneti önceden haber alıp otelden ayrılması üzerine girişim başarısız oldu. İhaneti itiraf eden bazı subaylar, FETÖ’nün Erdoğan’ın dışında özellikle paralel yapı ile mücadele edenlerin bu listelerde yer aldığını söylediği öğrenildi.

ASLAN’I BAŞINDAN VUR

FETÖ’nün öldürülecekler listesinin başında yer alan isimlerden biri de Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanı Turgut Aslan’dı. Aslan FETÖ soruşturmaları sürerken örgüt hakkında en kapsamlı raporu hazırlayan isimdi. Aslanın raporu savcılıkların örgüt hakkında hazırladığı tüm iddianamelerde yer almıştı. FETÖ’nün bu nedenle ilk öldürülecekler listesinde eklediği Aslan darbenin yaşandığı gece “Acil toplantı var” denilerek Jandarma Genel Komutanlığı’na çağırılmış ve burada rehin alındıktan sonra başından vuruldu. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Aslan’ın durumu ciddiyetini koruyor.

MAK GÖREVLİLERİ

‘İnfaz timi’ Hava Kuvvetleri’nin MAK biriminde görev yapan askerlerden seçilmiş. Bu birim BBP’nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopterinin düşmesinin ardından bölgeye gönderilmiş ve enkazdan parçalar sökmüştü. Konya 3. Ana Jet Üssü’nde konuşlu MAK timlerinin komutanı Başçavuş Yılmaz Bahar’ın TSK içindeki FETÖ’nün imamlarından biri olduğu tespit edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast yapmakla da bu ekip görevlendirildi.

DİKKATİ ÇEKEN İSİMLER 

Listedeki isimler arasında İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Enerji Bakanı Serhat Albayrak, İçişleri Müsteşarı Selami Altınok, MİT Müstaşarı Hakan Fidan ve İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan da var.

ADANA’DA DA BULUNDU

Terör örgütün bir ölüm listesi de Adana’da ortaya çıktı. Operasyon kapsamında yakalanan FETÖ üyesi hakim ve savcıların son haftalarda kendi aralarında toplantı yaparak tüyler ürperten infaz edilecekmler listesi hazırladıkları belirlendi. Listede adı geçenlere koruma polisi verilecek.

MUHABİRİMİZ DE VAR

FETÖ’nün infaz listesindeki isimler arasında Star Gazetesi muhabiri Kemal Gümüş de var. Sabah Gazetesi muhabirleri Nazif Karaman, Fatih Ulaş ve Abdurrahman Şimşek ile AA’dan Enes Can’ın da adının listede yer aldığı görüldü.


 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25