• BIST 9054.82
  • Altın 2299.138
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.0436
  • Erzurum 10 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

OSB ÜST KURULUŞU ÜYELERİ BAŞKAN SEKMEN’İ ZİYARET ETTİ

OSB ÜST KURULUŞU ÜYELERİ BAŞKAN SEKMEN’İ ZİYARET ETTİ
Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) Üst Kuruluşu Yönetim Kurulu Üyeleri, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i ziyaret etti.

OSB Üst Kuruluşu Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nabıkoğlu, Başkan Yardımcısı Nurettin Özdebir, Yönetim Kurulu Üyeleri, Bölge Müdürleri Komisyon Başkanı Mustafa Özer Özcan, Erzurum OSB Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ergüney, Başkan Vekili Ahmet Altan, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Mevlüt Vural’ın da bulunduğu ziyaret, samimi bir atmosferde geçti.

Başkan Mehmet Sekmen, Erzurum’un ekonomik ve ticari hayatının geliştiğini, şehrin sanayileşmeye ihtiyaç duyduğunu bildirdi. Sekmen, “Bir takım girişimlerimiz var ‘Sanayiyi buraya nasıl kaydırabiliriz’ diye… İnşallah Oyuncak Organize Sanayi Bölgesi’ni Erzurum’da kurmak için yoğun çalışma içerisindeyiz. Ülke olarak oyuncağı yurtdışından alıyoruz.  Ayrıca bunun yanı sıra Allah nasip ederse medikal ürünler ve ilaç sanayisini buraya kaydırmak istiyoruz” dedi. Erzurum’un Türkiye’de en çok güneş olan şehirlerden biri olduğunu ifade eden Sekmen, “Güneşi en çok alan şehirlerden biriyiz. Buraya güneş santralleri kurmak mümkün. Biz de her türlü maden var. Krom, çinko, manyezit, magnezyum, altın, bakır var. Mermer, tuz ve traverten yatakları var. Burada kaplıca turizmi yaygın. Seralarda sebze, meyve ve çiçek üretimi yapmak mümkün. Bu konularda iyi bir pazar oluşturulabilir. Yaz, kış ve spor turizminde çok çeşitli sektörler var” diye konuştu. OSB Üst Kuruluşu Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Gaziantep OSB Yönetim Kurulu Başkanı olan Cahit Nabıkoğlu da, başarılı çalışmalarından ötürü Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e övgüler yağdırdı. Nabıkoğlu, “Herkes sizden sitayişle bahsediyor. ‘Bir senede Erzurum’un çehresini değiştirdi’ diyorlar. Hepsi değişik görüşlü insanlar, başka partiden olan insanlar da bunu söylüyor. Başarılarınızın devamını diliyorum” dedi. Nabıkoğlu ziyarette, OSB’ler ve iş dünyası ile ilgili değerlendirmede bulundu. OSB Üst Kuruluşu Yönetim Kurulu Üyeleri, Büyükşehir’in iştiraklerinden ERTANSA ve ESKER’in ürettiği deri ve bakır ürünlerine hayran kaldı. Ziyaretin sonunda hatıra fotoğrafı çektirildi. 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25