• BIST 8719.9
  • Altın 2238.96
  • Dolar 32.3373
  • Euro 35.0969
  • Erzurum 3 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 6 °C

ÖSO Afrin'e girdi ! İlçe merkezinde kontrol sağlandı

ÖSO Afrin'e girdi ! İlçe merkezinde kontrol sağlandı
Türk Silahlı Kuvvetlere bağlı Özek Kuvvetler ve ÖSO'nun Afrin ilçe merkezinde kontrolü sağladığı bildirildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terör örgütlerine yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nda sıcak saatler... DHA'nın bu sabah geçtiği habere göre ÖSO, terör örgütü YPG işgali altındaki Afrin'e kentin güneydoğusundan girdi. Afrin'in 2 kilometre kadar içerisine girilirken, ilçe merkezinde kontrolün sağlandığı bilgisi geldi. Bu arada Afrin kent merkezinden ilk görüntüler de gelmeye başladı. Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, dün akşam Özel Kuvvetlerin operasyona başladığını duyurmuştu.

DHA'nın geçtiği son habere göre Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı kapsamında kuşatılan Afrin’e, Özgür Suriye Ordusu güçleri kentin güneydoğusundan girmeye başladı.

ÖSO güçleri, bugün sabahın erken saatlerinde PKK/YPG’li teröristlerden arındırılması hedeflenen Afrin’e kentin güneydoğusundan girmeye başladı. ÖSO güçlerinin ilerleyişi sürerken, Afrin'in 2 kilometre kadar içerisine girildiği ve ilçe merkezinde kontrolün sağlandığı bilgisi geldi. Bölgede çatışma ve patlama sesleri duyulurken bölgeden ilk görüntüler de gelmeye başladı. Ayrıca, Türk savaş uçaklarının da Afrin semalarında uçtuğu da gözlendi.

İHA'nın haberine göre ilçe merkezine giren ÖSO, 9 mahalleden oluşan ilçede ilk mahallede sorunsuz şekilde kontrolü sağladı. Yakalanan teröristler de gözaltına alındı. AFP haber ajansı da ÖSO güçlerinin Eşrefiye ve Cemiliyyeh bölgelerini ele geçirmek için kent merkezinin doğusu ve batısından girdiğini duyurdu.

ÖZEL KUVVETLER OPERASYONA BAŞLADI

Öte yandan dün akşam CNN TÜRK canlı yayınına katılan terör uzmanı Abdullah Ağar'ın verdiği bilgiye göre, Afrin merkezine Özel Kuvvetlerle birlikte, komandolar ve ÖSO birlikleri de girdi.

Afrin’de 'Doğu' ve 'Batı' cephesi birleşti ve böylece doğudan ve batıdan gelen birlikler buluştu. TSK’dan yapılan açıklamada “Afrin harekât alanında doğudan batıya ve batıdan doğuya ilerleyen birlikler Afrin kuzeyinde buluştular.” denildi.

 

DHA

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25