• BIST 9457.24
  • Altın 2496.514
  • Dolar 32.5944
  • Euro 34.7827
  • Erzurum 18 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C

OYUMUZ GÜRÜLTÜYE Mİ GİDECEK?

OYUMUZ GÜRÜLTÜYE Mİ GİDECEK?
Seçimler yaklaşırken her geçen gün biraz daha şehrimizin gürültüsü artıyor. Bizim sağlığımızı, huzurumuzu bozan düzeye vardı şimdiden.

Sabri Topdağı yazdı..

Seçimler yaklaşırken her geçen gün biraz daha şehrimizin gürültüsü artıyor. Bizim sağlığımızı, huzurumuzu bozan düzeye vardı şimdiden.

Maruz kaldığımız bu nahoş duruma karşı bizi korumakla görevli kurumlarımız ve kurallarımız var; ama ya görevlerinin farkında değiller ya da daha büyük ihtimalle bile bile görevlerini ihmal ediyorlar.

Bir vatandaş olarak iki hususu hatırlatmak istiyorum.

Birincisi parti teşkilatlarımıza ve adaylarımıza:

Sesi çok çıkan, sesi çok çıktığı için bir oy dahi fazla alamaz. Diğer bir ifadeyle, çok ses çok oy demek değil, sadece antipati topluyor.

Geçen yıl yapılan KPSS’nın bir oturumu esnasında bahsettiğim şekilde gürültüyle dolaşan bir parti arabası vardı. O anda dikkatleri dağılan gençlerimizin yaptıkları muhtemel hataların telafisi mümkün mü?

İlla o adayın veya parti teşkilatının sınavın farkında olması, sınava girenlere karşı anlayışlı olması için kendi çocuklarının sınava girmesi mi gerekiyor?  Bu derece sorumsuz bir aday seçilirse, memlekete hayrı ne derece olur?

Kul hakkının çok önemli olduğunda hemfikirizdir hepimiz, ama kaç aday veya kaç parti buna dikkat ediyor?

O sınava girenler gürültüyü çıkarana mı oy verdiler?

Çocuğunu uyutmaya çalışan anneyi, hasta olanı, hastanın başında bekleyen refakatçiyi, gece çalışıp gündüz birazcık dinlenmek için çaba harcayan vatandaşımızı, sınava hazırlanan gencimizi; kısaca insanımızı düşünmeden çıkarılan bu yoğun gürültüden hayır bekleyenlerin aklına şaşmamak mümkün değil.

İkinci hatırlatmam görevli kurumlarımıza:

Belirli bir düzeyin üzerindeki ses kaynaklarına karşı toplumu korumaya yönelik mevzuatımız ve bu mevzuatı uygulamaktan sorumlu kurumlarımız var. Bu görevli kurumlar, hakkımızı korumak yerine; adliyelerimizin fazlasıyla iş yoğunluğu varken, bizim vatandaş olarak kavga edip mahkemelik olmamızı mı istiyorlar?

Görevinizi yapmayacaksanız bari haber verin, önlem alalım.

Yeri gelmişken bir ilave daha yapmak istiyorum. Erzurum’da partilerin mitingleri İstasyon Meydanı’nda yapılıyor. O bölgede oturanların miting günleri maruz kaldıkları gürültüyü ve çektikleri sıkıntıları çok iyi biliyorum. Zorunlu olarak birçok yol trafiğe kapatılıyor, gelen siyasetçilerimizin konvoylarının geçeceği güzergâhlar dâhil meydana çıkan cadde ve sokaklarda geniş güvenlik önlemleri alınıyor; kısaca o günlerde şehrin yaşamı alt üst oluyor.

Bu mitingleri yerleşim alanları dışında; örneğin, eski fuar alanında yapamaz mıyız?

Zaten mitinge katılanların büyük bölümünün partilerimiz tarafından çevre il ve ilçelerden getirilmesi moda oldu son yıllarda. Şehir içinde taraftarları getiren araçların park sorunu yaşamasının yanı sıra şehrin cadde ve sokaklarında kaybolup, getirdiği araç tarafından saatlerce arananlar da oluyor. Miting şehrin dışında olursa; yolları trafiğe kapatmaya gerek kalmaz, dışarıdan gelenler kaybolmaz, güvenlik de daha rahat sağlanır.

Mitingin yerleşim alanlarından uzakta, hava alanı yoluna yakın bir bölgede yapılması, çoğu uçakla gelen siyasetçilerimiz için de kolaylık olmaz mı?

Fakat amaç şehrin trafiğini alt üst etme ve insanların huzurunu kaçırma pahasına da olsa gövde gösterisi olursa iş değişiyor; başa dönüyoruz yine:

Gürültüye mi oy vereceğiz?

 

  • Yorumlar 2
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
      Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
      Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25