• BIST 9615.36
  • Altın 2479.702
  • Dolar 32.4978
  • Euro 34.6277
  • Erzurum 18 °C
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

Palandöken Belediyesi Keneye Karşı Park Ve Bahçelerde İlaçlama Çalışması Yaptı…

Palandöken Belediyesi Keneye Karşı Park Ve Bahçelerde İlaçlama Çalışması Yaptı…
Palandöken Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, haşerelere karşı, İlçenin muhtelif alanlarında bulunan park ve bahçe ile yeşil alanlarda ilaçlama çalışmaları başlattı.

Palandöken Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, havaların ısınmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına sebep olan kene ve diğer haşerelere karşı, İlçenin muhtelif alanlarında bulunan park ve bahçe ile yeşil alanlarda ilaçlama çalışmaları başlattı.Ülkemizde son yıllarda artan ve Erzurum’u bazı bölgeleri için de risk oluşturan keneye karşı Palandöken Belediyesi bir dizi önlem aldı. Geçmiş yıllarda kene ısırması sonucu çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiği Ülkemizde, İlçede olası bir kene vakasının yaşanmaması için Palandöken Belediyesi harekete geçti. Palandöken Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri Palandöken Aile çay Bahçesi, Kent Ormanı başta olmak üzere İlçedeki diğer park ve bahçelerde keneye karşı ilaçlama çalışması yaptı.

HALKIMIZI İÇİN SAĞLIKLI ORTAMLAR OLUŞTURUYORUZ

Havaların iyiden iye ısınmaya başlaması ve kene vakalarının gündeme gelmesi nedeni ile kene ve diğer haşereler ile mücadele için ilaçlama çalışması başlattıklarını ifade eden Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar,”Halka açık alanlarda, parklarda ve yeşil alanlarda haşereler ve kene ile mücadele çalışması yapıyoruz. Bu ilaçlama çalışmamız tamamen alanda tecrübeli ekiplerle yapıyoruz. Bizler için insan sağlığı ve insanımızın can güvenliği her şeyden önce gelir. Çocuklarımız ve vatandaşlarımızın nasıl oturacakları ve vakit geçirecekleri ortamlar oluşturuyorsak bu ortamların da sağlıklı ve temiz ortamlar olması içinde bakım ve onarımın yanı sıra hijyenik olmasına özen gösteriyoruz. Yapılan ilaçlamada hiçbir şekil de insana ve doğaya zarar verilmiyor. İlaçlama sadece bertaraf etmek istediğimiz haşerelere karşıdır. İlçemizde bulunan tüm park ve bahçelerimize, kent orman mesire alanımızda ilaçlama yapıldı. İlçe halkımız güvenli ve sağlıklı bir şekilde park ve çocuk oyun alanlarımızdan ve kent orman mesire alanımızdan yararlana bilirler” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25