• BIST 9112.89
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • Erzurum 11 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

PALANDÖKEN BELEDİYESİ "SEVDAMIZ YEŞİL BİR PALANDÖKEN" SLOGANIYLA BİN FİDAN DİKİMİNE BAŞLADI

PALANDÖKEN BELEDİYESİ "SEVDAMIZ YEŞİL BİR PALANDÖKEN" SLOGANIYLA BİN FİDAN DİKİMİNE BAŞLADI
Palandöken Belediyesi, Park Bahçe ve Çevre Düzenlemesi kapsamında '' Sevdamız Yeşil Bir Palandöken '' sloganıyla Bin fidan dikimine başladı.

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Yeşil Bir Palandöken için çıktıkları yolda hiçbir fedakârlıktan kaçınılamayarak ilçe de yeşil alan miktarını artırmak için çalıştıklarını söyledi. Belediye Başkanı Bulutlar, "Ağaçlar şehirlerin akciğerleri ve vazgeçilmez ihtiyaçlarıdır. Şehrin havasını temizleyen, insanların rahat nefes alabilmesini sağlayan yeşil alanların sayısını, alanını ve buna paralel olarak ağaçların miktarını artırmaya özel önem veriyoruz. Kış öncesinde bu fidanları park, bahçe, refüj ve ağaç dikmeye uygun alanlara dikiyoruz. Ekim ayı ağaç dikimi için en ideal zaman, bu sonbaharda bin (1000) fidanı toprakla buluşturuyoruz. Diktiğimiz fidanların her türlü ihtiyacını karşılayıp bakımını da özenle yapıyoruz. Ağaçlarımızın korunması için vatandaşlarımızdan özellikle yardım ve hassasiyet istiyoruz. “dedi.

BAŞKAN BULUTLAR, “BU FİDANLAR ÖZEL GETİRİLDİ”

Özel olarak getirilen bin (1000) adet mavi ladin cinsi ağaçların Palandöken İlçesine ayrı bir güzellik katacağını söyleyen Belediye Başkan Bulutlar,” Bir hedefimiz var. Bu hedefimizi Sevdamız Yeşil Bir Palandöken yani yaşanabilir bir Palandöken içindir. Milletimizin olanı milletimize vermektir. Bugüne kadar hep bu prensiple çalıştık. Bugünde en iyisini en güzelini ilçe halkımıza sunmak adına özelikle bölgemize tam uyum sağlayan ve görsellik bakımın da göze hoş gelen bin (1000) adet mavi ladin cinsi fidanı yeni parklara ve yeşil alanlara dikerek ilçemizde yeşil çeşitliliği artırmayı hedefledik. Ekim’in sonuna kadar bu fidanları dikmiş olacağız. Şuanda büyük bir bölümünü toprakla buluşturduk. Göreve geldiğimiz 2009 yılından bugüne kadar İlçemizin muhtelif parklarına ve noktalarına yaklaşık 66 bin adet yetişkin ağaç ve 30 bin adet küçük fidan dikimi gerçekleştirdik. Palandöken ilçemizde yeşil alan miktarını 300 bin metrekarenin üzerine çıkardık. Çok şükür Erzurum’un en fazla yeşil alan ve parkına sahip bir ilçe konumuna geldik.” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25