• BIST 9693.46
  • Altın 2509.343
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7709
  • Erzurum 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

PALANDÖKEN BELEDİYESİ TÜRKİYE HALK OYUNLARI ŞAMPİYONU OLDU…

PALANDÖKEN BELEDİYESİ TÜRKİYE HALK OYUNLARI ŞAMPİYONU OLDU…
Türkiye Halk Oyunları Federasyonunun yıllık faaliyetleri kapsaman da organize edilen ve Samsun İlin de yapılan Türkiye Yıldızlar Halk Oyunları Şampiyonasında Palandöken Belediyesi Halk Oyunları Bar ekibi Türkiye Şampiyonu oldu.

Samsun’un Atakum İlçesinde düzenlenen yarışmaya Trabzon, Bursa, Erzurum, Diyarbakır, Kütahya, Hakkari, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Van, Ankara ve Tekirdağ şehirlerinin takımları kıyasıya mücadele ettiği düzenlemesiz dal final akşamında Türkiye Şampiyonluğu kupasını Palandöken Belediyesi Yıldızlar Bar Ekibi Erzurum’a getirdi.

Samsun Atakum İlçesi Yalı Kafe Meydanı da düzenlenen yarışmaya Palandöken Belediyesi Yıldızlar Bar Ekibi Türkiye Şampiyon olurken ikinciliği Diyarbakır Domlar ve Romanlar Gençlik Spor Kulübü ve üçüncülüğü ise İzmir Aliağa Belediyesi Helvacı Gençlik ve Spor Kulübü kazandı.

BAŞLARI DİK ALINLAR AK GENÇLERİMİZİ ÖPÜYORUM

Zorlu Şampiyonluk mücadelesinden zaferle çıkan Palandöken Belediyesi Spor Kulübü Bar Ekibini kutlayan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, "Türkiye Şampiyonu olan gençlerimle büyük gurur duydum.  Samsun da Palandökenimizi ve Erzurum’umuzu en iyi şekil de temsil ederek şampiyonluk kupasını kaldıran Palandöken Belediyesi Spor Kulübünü Halk Oyunları Ekibinin başı dik alınları ak gençlerimin tek tek bu başarılarından dolayı öpüyorum. Palandöken Belediyesi olarak gençlere yani geleceğimize yaptığımız doğru yatırımların meyvesini toplarken diğer yandan da kültürümüz ve geleneklerimizi yaşatıyoruz. Erzurum’umuzun kültürel, sanatsal ve sportifsel  faaliyetlerin merkezi konumundaki  Palandöken Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Spor Kompleksi açıldığı günden bugüne, ney, bağlama, gitar, bilgisayar, okuma yazma, dikiş nakış, el sanatları, hat, işaret dili, Arapça, keman, cenaze yıkama, giyim, İngilizce, fotoğrafçılık, bilgisayarlı nakış, geleneksel el sanatları ve kuran-ı kerim gibi 28 dalda yaklaşık 2 bin kursiyere başarılı bir şekilde hizmet verirken bu kurslardan bir de Yöresel Halk Oyunları kursunda eğitim alanlar bugün Türkiye Yıldızlar Halk Oyunları Şampiyonu olmuştur. Bu hizmetlerini karşılığı da işte bu şampiyonluklar ve başarılı organizasyonlardır. Bu başarıdan dolayı bir kere daha emeği geçen sorumlu yöneticilerimi, hocalarımı ve sporcularımı kutluyorum. 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25