• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Erzurum 3 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Palandöken Belediyesi'nde Yaz Kur'an Kursu Coşkusu Devam Ediyor

Palandöken Belediyesi'nde Yaz Kur'an Kursu Coşkusu Devam Ediyor
Palandöken Belediyesi'nde Yaz Kur'an Kursu Coşkusu Devam Ediyor

Palandöken Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezin de açılan Kur'an-ı Kerim kurslarında yaz Kur'an kursu tüm güzelliğiyle devam ederken, öğrenciler hocaları nezaretinde, Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğreniyorlar.

Palandöken Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi tarafından başlatılan yaz Kur'an kursu öğrencilerini ziyaret eden Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar yaz Kur'an kursu öğrencilerine yakın ilgi gösterdi. Kültür Merkezimizin Yaz Kuran kursunun önemli bir hizmet sunduğunu ifade eden Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar,“ Milli ve dini bilgilerle beslenerek büyüyen çocukların yetiştirilmesi önemlidir. Bu konuda hizmet veren yaz kuran kurslarında görev yapan din görevlilerimiz de önemli bir görev üstlenmektedir. Bu şekilde çocuklarımız hem milli, dini bilgiler alıyor hem de yanlış davranışlardan uzak kalıyor. Bugün belediyemize ait Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi ve Spor Kompleksin de yaz kursu olarak satranç, yüzme, halk oyunları, gitar, kara kalem resim, keman ve Kur’an-ı Kerim kurslarımızı ücretsiz olarak veriyoruz. Kültür merkezimiz de yaz kursu olarak yaklaşık 600 kişiye kurs veriyoruz. En büyük ilgiyi ise şuan da ziyaretini gerçekleştirdiğimiz kurs olan Kur'an-ı Kerim kursu ilk sırayı alıyor. Yaklaşık 360 çocuğumuz alanın da başarılı bir o kadar da tecrübeli 6 hoca tarafında eğitim verilmekte. Ayrıca 2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılı için ise kültür merkezimiz de tüm hazırlıklarımız devam ediyor. Emeği gecen tüm kurs hocalarımı ve personelimi tebrik ediyorum. ” dedi.

SIKILMADAN KUR'AN-I KERİM'İ ÖĞRENİYORUZ

Bu tür eğitimlerle İslam'ı ve Kur'an-ı Kerim'i daha iyi bir şekilde öğrendiklerini dile getiren öğrenciler, “Burada hocalarımız nezaretinde Kur'an-ı Kerim'i en iyi şekilde öğrenmeye çalışıyoruz. Ayrıca bizlere İslam ile ilgili dini bilgiler de veriliyor. Ders işlediğimizde sıkılmamamız için hocalarımız bizlere eğlenceli bir şekilde dersleri anlatarak, ilahiler, hadisler ve dini bilgiler öğretiyor. Bu şekilde bizler de hiçbir zaman derslerde sıkılmıyoruz ve daha da istekli bir şekilde derslerimize odaklanıyoruz.” şeklinde konuştular.

TÜM İMKÂNLAR BİZLERE SUNULMUŞ DURUMDA

Kur'an kursu hocaları ise, “Burada çocuklarımıza Kur'an-ı Kerim öğretiyoruz. Ayrıca diğer dersleri, dini bilgiler, temizlik ve adap konusunu öğretiyoruz. Çocuklarımız bazen derslerde sıkıldığı için onlara oyun ve hadis şeriflerle, ilahilerle ve dini bilgiler anlatarak, onların dersten sıkılmamalarını sağlıyoruz. Bu şekilde çocuklarımız dersleri daha bir istek ve arzuyla dinlemeye özen gösteriyor. Çevrenin geniş ve büyük bir mahalle olması nedeniyle çoklu eğitim vermeye özen gösteriyoruz. Burada sabah ve öğlen grubumuz var. Büyük istek ve ilgi var. Bu güzel yerin şehre ve ilçeye kazandıran ve kapılarını her zaman halka açan tüm ihtiyaçlarımızı anında karşılayan belediye başkanımız Sayın Orhan Bulutlar’a da ayrıca teşekkür ederiz” diye konuştular.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25