• BIST 9058.02
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • Erzurum 11 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

PKK'NIN KESKİN NİŞANCILARINA OPERASYON !

PKK'NIN KESKİN NİŞANCILARINA OPERASYON !
PKK’nın 13 keskin nişancısına nokta operasyonu yaptılar, 5'ini vurdular..

Diyarbakır’ın Sur ve Şırnak’ın Cizre ilçelerinde devam eden operasyonlarda güvenlik güçlerinin fazla kayıp vermesine neden olan terör örgütü PKK’nın keskin nişancılarına nokta operasyonları yapıldı. ‘Bordo bereliler ile özel harekât polislerinin ortak operasyonlarıyla örgütün dağ kadrosundan olan 13 keskin nişancıdan 5’inin öldürüldüğü belirtildi.

Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre Sur ve Cizre’de ‘bordo bereli’ olarak adlandırılan Genelkurmay Başkanlığı’na bağlı Özel Kuvvet Komutanlığı birlikleri, polis ve jandarma özel harekât ekiplerinin ortak yürüttüğü operasyonlarda, PKK’lı teröristlerin üs olarak kullandığı, mühimmat ve yaşamsal malzeme depoladığı birçok hücre tek tek temizlendi.

Bölgede yapılan istihbarat çalışmasında, terör örgütü PKK’nın suikast silahı ‘Kanas’lı keskin nişancılarının güvenlik güçleri için büyük tehdit oluşturduğu belirtildi. İstihbarat notunda örgütün dağ kadrosunda bulunan ve IŞİD’in Kobani’ye saldırmasının ardında bu bölgeye geçerek çatışmalara giren 5’i kadın 13 keskin nişancının Türkiye’ye geçtiği vurgulandı.

Bilgi notunda ‘keskin nişancıladan 8’inin Sur’da, 3’ünün Cizre’de ve 2’sinin de Silopi’de olduğu’ bilgisine yer verildi. Bölgede 24 saat havadan merkeze görüntü aktaran polis helikopterlerinden elde edilen görüntülerin incelenmesiyle çatılarda ve metruk binalarda keskin nişancıların üs kurduğu belirlendi.

ORTAK OPERASYON YAPILDI

Bu bilgiler, karadan operasyonu sürdüren birliklere verildi. Bölgeye giren bordo bereliler ile özel harekât polisi ortak operasyon başlattı. Yerleri belirlenen keskin nişancılardan 2’si kadın 5’i  öldürüldü. Sur’da 6, Cizre’de ise 2 keskin nişancının halen faaliyetlerine devam ettiği, atış mesafeleri ve atış noktaları belirlendiği, keskin nişancıları etkisiz hale getirmek için nokta operasyonlarını devam ettiği belirtildi.

23 ŞEHİT VERİLDİ

Terör örgütünün ‘Kanas’lı keskin nişancıları tarafından açılan ateş sonucu bugüne kadar 23 güvenlik görevlisinin şehit olduğu belirlendi. Keskin nişancıların, bölgeyi terk eden, güvenlik güçlerine yardımcı olan vatandaşları hedef aldığı, ambulans ve iş makinelerine yönelik saldırıda bulunduğu, 11 vatandaşın hayatını kaybettiği de ortaya çıktı.

ÖNCEKİ GÜN 33 PKK’LI ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığı, operasyonlarda önceki gün 33 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Genelkurmay, Şırnak Cizre’de 27 (toplam 391) Şırnak Silopi’de 2, (toplam 142) Diyarbakır Sur’da ise 4 PKK’lının (toplam 108) etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Operasyonlarda öldürülen toplam terörist sayısı ise 641 oldu.

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde hendeklerin kapatılıp barikatların kaldırılması için yapılan operasyonda, zırhlı polis aracının geçişi sırasında PKK’lı teröristler yola yerleştirdikleri bombayı patlattı. Zırhlı araçta hasar oluşurken, 2 polis hafif yaralandı.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde terör örgütüne yönelik düzenlenen ‘Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci’ operasyonu sürerken, Nur Mahallesi’nde teröristlerce kullanılan bir eve giren güvenlik güçleri, bebek beşiğine tuzaklanmış el yapımı patlayıcıyı son anda fark etti. Patlayıcı, imha edildi.

Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde dün saat 18.00 sıralarında İpek Yolu’ndan geçen polis servis otobüsüne PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen roketatarlı saldırıda, 9’u polis 1’i sivil 10 kişi yaralandı. Çıkan kısa süreli çatışmanın ardından teröristler kaçtı.

 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25