• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3617
  • Euro 34.938
  • Erzurum 4 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

PROF.DR. MUSTAFA ILCALI BU PROJELER ERZURUM’U MODERN KENT YAPACAK

PROF.DR. MUSTAFA ILCALI BU PROJELER ERZURUM’U MODERN KENT YAPACAK
AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, İspir İlçesinde Erzurum için hazırladığı projelerini seçmenlerine anlattı.

Seçim gezilerini aralıksız sürdüren AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı Erzurum’u modern bir kent hüviyetine kavuşturacak ve ulaşımı rahatlatacak ‘Tramvay projesi’  yanında kış turizmi ve Organik tarım ile ilgili projelerin de Erzurum’u marka şehir yapacak nitelikte olduğunu söyledi.

ILICALI’YA İSPİR’DE BÜYÜK İLGİ

İspir gezisinde halk ve esnaf tarafından büyük ilgi gören Mustafa Ilıcalı, ekibiyle birlikte hazırladığı projeleri AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na da sunduğunu belirten Prof. Dr. Ilıcalı, söz konusu projelerin Büyükşehir Belediyesi ve yatırımcı kamu kuruluşları tarafından hayata geçirileceğini kaydetti.

MUHTARLARLA TOPLANTI YAPTI

İspir AK Parti İlçe binasında muhtarlarla toplantı yapan Mustafa Ilıcalı, muhtarların istek ve temennilerini dinledi. Ilıcalı muhtarlara ekibiyle birlikte Erzurum için hazırladığı projeleri anlattı.

“Ekibim ile birlikte hazırladığımız bu projeler, yaşadığımız kenti modern yapmasının yanında Erzurum’da yaşanan işsizliği de önemli ölçüde aşağıya çekecektir. Şehir ekonomisine sağlayacağı katma değerin yanında, sağlayacağı istihdam alanlarıyla işsiz gençlere iş imkânında sağlayacak. Erzurum’un Uluslararası Çağrı Merkezi olma yolunda atılacak adımlar var. Bu gün Hindistan, bu yolla yılda bir milyar dolarlık bir gelire kavuşmuştur. Yine bir önceki dönem başlatılan Organik Tarımın tüm ilçelerimiz de yaygınlaştırılması yolunda yapılacak çalışmalar da önemlidir. Ayrıca, Kış Turizmi ve Termal turizmi entegre edecek yeni çalışmada gündemimizde. Bu arada Erzurum’un dünya şampiyonlar merkezi konumuna getirme yolunda da projelerimiz olacak ”

KURUM VE KURULUŞLARA ZİYARET

İspir ilçesindeki gezilerinin ilçedeki kurum ve kuruluş ziyaretleriyle sürdüren Prof. Dr. Ilıcalı, İspir Devlet hastanesinde yaptığı gezide kurum çalışanları ile görüştü. Hastanede Kadın Doğum Uzmanının bulunmadığını öğrenen Prof. Dr. Ilıcalı’dan Hastane bahçesindeki taş döşemesinin tekerlekli sandalyelerinin hareketlerini kısıtladığını bu nedenle sandalye yolunun yapılması istendi. İspir Belediyesi ile görüşen Ilıcalı, hastanenin söz konusu sıkıntısının çözüme kavuşturulması ricasında bulundu.

 ÖĞRENCİLERE ULAŞIMDA İNDİRİM MÜJDESİ

İspir Meslek Yüksek Okulu’na yaptığı ziyarette üniversite öğrencileri ile sohbet eden Prof. Dr. Ilıcalı, öğrencilerin sıkıntılarını sordu. Bir öğrencinin Erzurum- İspir arası ulaşım ücretinin 25 TL olduğunu öğrenci bütçelerini zorladığını ve indirim yapılmasını istedi. Ulaşım ücreti konusunda ilgili kurum yöneticileri ile telefonla görüşen Prof. Dr. Ilıcalı, gerekli indirimin yapılmasını sağlayarak öğrenci ücretlerinin 15 TL’ye, sivil vatandaşın yol ücretlerinin ise 17,5 TL’ye indirim yapıldığının müjdesini verdi. MYO’dan memnun ayrılan Prof. Dr. Ilıcalı, İspir İmam Hatip Lisesi’ne geçti, burada öğrenci ve öğretmenlerle sohbet etti. Kurum gezilerini sürdüren Prof. Dr. Ilıcalı, İspir Kaymakamlığı, Kredi Yurtlar Yurdu ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret etti.   

MADEN KÖYÜNE ZİYARET

İspir’in Maden köyüne de ziyarette bulunan Prof. Dr. Ilıcalı, köy halkı tarafından büyük ilgi gördü. Köylülerle birlikte samimim görüntüler veren Ilıcalı köylünün su ve alt yapı problemlerini dinledi. Söz konusu Maden köyündeki yol ve alt yapı sorunun çözümü için ilgili kurum yöneticileri ile görüşen Prof. Dr. Ilıcalı, sorunun en kısa zamanda çözüme kavuşturulacağının sözünü verdi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25