• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Erzurum 6 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Prof. Dr. Ömer Özden 'Aşkın' Kitabını Yazdı...

Prof. Dr. Ömer Özden 'Aşkın' Kitabını Yazdı...
Atatürk üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Ömer Özden 13'üncü kitabında aşkı yazdı.

Atatürk üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Ömer Özden 13'üncü kitabında aşkı yazdı. Evrenin yaradılışının bile aşk ile oluştuğunu belirten Prof.Dr. Özden, aşk sözcüğünün 3 harften ibaret olmasına rağmen, yaşayanlar için "Hayatın anlamı budur" dedirttiğini belirtti.

Prof.Dr. Ömer Özden, aşkın geçmişteki yüceliğinin maalesef günümüzde yavaş yavaş yok olduğunu, eskiden aşık olanların birbirlerini incitmeden sevgi ve aşklarını ifade etmenin yolunu aradıklarını vurguladı. Prof.Dr. Özden, şöyle dedi: 

"Söz gelimi bunu bir mendil veya mektupla anlatmaya çalışırlardı. Evreni Allah aşk ile yarattığından dolayı her şeye de aşk vermiştir. Dolayısıyla insanlar, hayvanlar, bitkiler veya cansız nesneler olsun her şey aşk ile var olmakta ve varlıklarını devam ettirmektedir. Aşk olmadan hiç şiir yazılabilir mi? Şiirin temelinde aşk vardır. Aşk olmadan resim yapılabilir mi ya da bir beste. Aşk olmadan bir roman yazılabilir mi? Asla. Onun için her şeyin temelinde, başlangıcında, ortasında ve sonunda hep aşk vardır ve olmalıdır. Aşk olmayan hiç bir şey sonucunda başarılı bir hale gelemez. Yani aşksız hiç bir şey sonuçlanamaz."

'Yaratıcı aşk' kitabında aşkın 3 harften ibaret olmasına rağmen, yaşayanlar için "Hayatın anlamı budur" dedirttiğini belirten Prof.Dr. Özden şunları söyledi: 

"Aşk; üzerinde en çok düşünülen, konuşulan, yazılan fakat yaşanıp düşünüldükçe, konuşulup yazıldıkça gizeminin daha da arttığı, çok bilinmeyenli denklem gibidir. Herkes aşktan bir şeyler anlar. Kimileri sadece doyasıya yaşar aşkı veya yaşamaya çalışır, kimi aşkı ozanca dile getirir, kimi şairce, kimi çizgilerle anlatmaya çalışır, kimi ezgilere yansıtır. Kimileri de yaşananlar ve yazılıp çizenler hakkında konuşur. Hayat akıp gittikçe de bunlar hiç bitmeden devam edecektir. Bu doğal durum söylenenlere yazılanlara tarafımızdan da bir katkı yapılması sürecini doldurdu. Bugüne kadar yazılıp çizilenlerle bu konuda ne kadar mesafe alındı biçim bunlara katkımız olur mu olursa ne kadar olur bilinmez. Ama hiç şüphe yok ki aşk, gelecekte üzerinde en çok değerlendirilmeler yapılacak olan konu olacaktır. Aşk hikayelerine, romanlarına ve şiirlerine bakıldığında aşkı yaşamanın oldukça sıkıntılar içerdiği görülmektedir. Ama aşk hakkında yazmak yaşamaktan da zor bir iş olsa gerek. Dünya durdukça aşk şiirleri romanları, hikayeleri, makale ve kitapları da yazılmaya devam edecektir. Aşkla ilgili her uğraş, her yazılan şiir, roman, bilimsel makale ve kitap aşkı daha büyütüp derinleştirecektir. Ama bütün bunlar aşk bir son ve sonuç bulunmasına yazılmasına yol açmayacaktır. Çünkü aşk için sonuç yazmak zordur. Çünkü aşk sonsuzdur."

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25