• BIST 9457.07
  • Altın 2497.709
  • Dolar 32.5927
  • Euro 34.8193
  • Erzurum 19 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Rektör Çomaklı: '3. Nesil üniversite sadece üniversite-sanayi iş birliğinde değil, toplumun bütün kesimleriyle ilişkilidir'

Rektör Çomaklı: '3. Nesil üniversite sadece üniversite-sanayi iş birliğinde değil, toplumun bütün kesimleriyle ilişkilidir'
Rektör Çomaklı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde Basın Mensuplarıyla Kahvaltıda Bir Araya Geldi...

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi Uygulama Oteli’nde tertiplenen kahvaltıda, Erzurum’da görev yapan yerel ve ulusal medya kuruluşları temsilcileriyle buluşan Rektör Çomaklı, tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Programa, Rektör Çomaklı ve yönetim kadrosunun yanı sıra fakülte dekanları, merkez müdürleri ve daire başkanları katıldı.

10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Erzurum’da görev yapan gazetecilerle bir araya gelmek ve bu özel günlerini kutlamak amacıyla kahvaltı programı düzenlediklerini ifade eden Rektör Çomaklı, gazetecilere görevlerinde başarı ve kolaylık diledi. Çomaklı, gazetecilerle ve diğer kuruluşlarla yapılacak toplantıların sık sık tekrarlanacağını vurgulayarak, üniversitenin daha iyi tanınması açısından belirli dönemlerde bir araya geleceklerini söyledi.

“3. Nesil girişimci ve yenilikçi üniversite olma isteğimizi her zaman ifade ettik” diyen Rektör Çomaklı, konuklara 3. Nesil üniversite kavramından bahsetti. Çomaklı: “Üniversiteler tanıtılırken temel misyonlarından bahsedilir. Tarihçelere bakacak olursak üniversiteler, nesil olarak tanımlanmıştır. Üniversiteler kurulduğu yıllarda tamamen eğitim-öğretim yapan kurumlardı ve bunlara 1. Nesil üniversite deniliyordu. Sanayi Devrimi’yle birlikte 19. yüzyılda üniversiteler, eğitim-öğretimin yanında AR-GE de yaparak topluma katkı sağlamış ve 2. Nesil üniversite adını almışlardır. 21. yüzyıla geldiğimizde ise artık üniversiteler, eğitim-öğretim ve araştırmanın yanında sosyal, kültürel, bilimsel, ekonomik, sanatsal vb. her alanda topluma katkı sağlayan 3. nesil üniversite olarak adlandırılmışlardır. 3. Nesil üniversite sadece üniversite-sanayi iş birliğinde değil, toplumun bütün kesimleriyle ilişkilidir. Üniversitenin başarı kriteri, bilginin ekonomiye sağladığı katkı kadarıyla ölçülebilir. Yani siz eğitim-öğretim ve araştırma yaparsınız ama bu toplumsal bir faydaya dönüşmemişse bir anlamı kalmıyor. Kendimize bir hedef koyduk. Görevi devraldığımızda üniversitemiz, Kalkınma Bakanlığı’nın girişimci-yenilikçi üniversite değerlendirmesinde 48. sıradaydı. Temel araştırmalarda Atatürk Üniversitesi, Türkiye’de değişik değerlendirmelerde 8 veya 9. sırada yer alıyor. Hatta geçtiğimiz günlerde Ziraat Fakültesi, US News raporuna göre Türkiye 1.’si ve dünya 163.’sü oldu. Bunun gibi birçok başarıyı yakalamış fakülte ve bölümümüz var” şeklinde konuştu.

Rektör Çomaklı, konuşmasının ardından basın mensuplarına, Atatürk Üniversitesi hakkında slayt eşliğinde bir sunum yaptı. Gazetecilere başta üniversitedeki FETÖ ile mücadelenin aşamalarından bahseden Çomaklı, rakamlar üzerinden konuşarak, birçok üniversite mensubunun ihraç edildiğini ve aynı zamanda görevine geri dönenlerin de olduğunu söyledi. FETÖ araştırmasının titizlikle yürütüldüğünü vurgulayan Çomaklı, “Biz, FETÖ ile alakası olmayan hiç kimsenin asla zarar görmesini istemeyiz. Ancak, bu terör örgütüyle münasebeti olan her kim olursa olsun, gözünün yaşına bakmayız.” dedi.

Atatürk Üniversitesi’nin önde gelen birimlerinden de bahseden Çomaklı, konuklara Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi (BAP), Astrofizik Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATASAM), Doğu Anadolu Yüksek Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (DAYTAM), Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi, Üniversite Hastanesi, Proje Ofisi, Cazibe Merkezi, Çiftçi Eğitim Merkezi, Üniversite Çiftlikleri, Hayvan Hastanesi, Yapı İşleri, Ata Otel, Kalkındırma Vakfı gibi birimler hakkında bilgi verdi.

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) Başkanı Feridun Fazıl Özsoy’da yaptığı konuşmada, gazetecilerin gününü kutladı. Türkiye'de basın ve ifade özgürlüğü kavramlarının sık sık gündeme getirildiğine işaret eden Özsoy, "Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde milli ve manevi değerler dışında haber ve söylemlerde bulunan gazetecilerin, bu eylemlerini basın ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirmiyoruz. Gazetecilik milli ve manevi değerlere saldırmak onları yok saymak değildir" dedi.

Konuşmaların ardından birim merkez yöneticileri gazetecilere birimlerini tanıtarak, projeleri hakkında bilgi verdiler.

Toplantının sonunda Rektör Çomaklı, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25