• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Erzurum 5 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Rektör Çomaklı ERZİMDER’i Ziyaret Etti

Rektör Çomaklı ERZİMDER’i Ziyaret Etti
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum İmam Hatipliler Derneğini (ERZİMDER) ziyaret etti.

Üniversite-STK iş birliği kapsamında dernek, vakıf ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etmeye devam eden Rektör Çomaklı’nın yeni adresi ERZİMDER oldu. Dernek Başkanı Cemil İlbaş’ın ev sahipliğinde, Erzurum Kurşunlu Camii Medresesinde gerçekleşen ziyarette imam hatip okullarının ve derneklerin sorunları ile derneklerin kamu kurumlarıyla olan ilişkileri masaya yatırıldı. 
Bu toprakların yetiştirdiği insanların kendi değerlerini ve medeniyetlerini geleceğe taşıması açısından verildikleri mücadeleye desteklerinin sonsuz olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Atatürk Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı: “Ülkemiz adına yapacağımız belki de en faydalı iş, geleceğimizi emanet edeceğimiz nesillerin erdemli yetişmeleri için çalışmaktır. İnsani değerlere sahip çıkan, toplumsal aidiyet duygusuyla hareket eden, mevcut potansiyellerini tam anlamıyla ortaya çıkarabileceklerine imkân ve zemini hazırlamak hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu doğrultuda Erzurum İmam Hatipliler Derneğinin göstermiş olduğu özverili çalışmayı takdire şayan buluyorum. Özellikle; her ay düzenli olarak tertip ettikleri “Medrese İkliminde Müzakereler” programlarıyla alanının uzmanlarını gençlerle buluşturarak önemli bir görevi ifa ediyorlar. Çalışmalarından dolayı ERZİMDER Başkanı Cemil İlbaş’ı kutluyor, kendisine ve yönetimine başarılar diliyorum” şeklinde konuştu. 
Ziyaretlerinden dolayı Rektör Çomaklı’ya teşekkür eden Erzurum İmam Hatipliler Derneğini Başkanı Cemil İlbaş ise kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen bireylerin yetişmesine hizmet ettiklerini dile getirdi. İmam Hatip Okullarının önemli bir misyonu yerine getirdiğine dikkat çeken Başkan İlbaş, ERZİMDER’in çağın gerektirdiği donanımlara sahip, değerlerine bağlı, insanlığa hizmet eden gençlerin doğru şekilde yönlendirilmesine de katkı sunduğunu ifade etti. 
Ziyaret, ortak projeler geliştirme ve iş birliği temennisiyle sona erdi. 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25