• BIST 9149.89
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Erzurum 11 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Rektör Çomaklı, Ortak Akıl İçin İstişarelerini Sürdürüyor

Rektör Çomaklı, Ortak Akıl İçin İstişarelerini Sürdürüyor
A.Ü Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı bölgenin sosyal, ekonomik, tarımsal, endüstriyel, kültürel ve daha birçok alanda gelişimine katkıda bulunmak için her hafta sonu gerçekleştirdiği dernek, vakıf ve sivil toplum kuruluşları ziyaretlerine devam ediyor.

Bu haftaki ziyaretini, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği Erzurum Şubesine gerçekleştiren Rektör Çomaklı, Erzurum Şube Başkanı Cumhur Hakkı Çankaya’nın misafiri oldu. 
Bir yandan yapılan çalışmaları hayata geçirirken, diğer yandan üniversiteyi bir bütün olarak yeni nesil üniversite statüsüne dâhil etmek için projeler ürettiklerini dile getiren Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı: “Üniversiteler sadece sınıfta eğitim veren donuk yapılar değil, dinamik yapıya sahip eğitim yuvalarıdır. Üniversiteler; hayat boyu eğitimi benimsemeli, sürekli eğitim merkezleriyle halkı da eğitime davet etmelidir. Pozitif bilimlerin dışında, sosyal hayata da temas eden kurumlar olan üniversiteler, dünya üzerinde yaşanan dramlara kayıtsız kalmamalı, gerekli her platformda yaşanan olumsuzlukları dile getirmelidir. Bu bağlamda, İHH İnsani Yardım Derneğinin dünya üzerinde üstlendiği misyon, zulüm gören Müslümanlara umut ışığı olmaktadır. Başkan Cumhur Hakkı Çankaya ve yönetimi özelinde din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın dünyanın herhangi bir yerinde sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, zulüm görmüş, aç ve açıkta kalmış; savaş, tabii afet gibi sebeplerle mağdur olmuş insanların yaralarını sarmak için var güçleriyle çalışan herkese şükranlarımı sunuyorum.” diyerek sözlerini tamamladı. 
Ziyaretlerinden dolayı Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya teşekkür eden İHH İnsani Yardım Derneği Erzurum Şube Başkanı Cumhur Hakkı Çankaya: “Dernek, vakıf ve sivil toplum kuruluşları ile yapılan bu istişare görüşmelerinin, ortak akılla ülkemize ve insanlığa sağlayacağı katkılar bizlere umut veriyor. Çoğulcu bir aklı esas alan, bizlerin görüşlerine de değer veren ve birlikte çalışmak için projeler üreteceklerini ifade eden Rektör Çomaklı’yı çalışmalarından dolayı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.” ifadelerini kullandı. 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25